Od 21.3.2020. na snazi je COVID-19 STROGA KARANTENA. Zabranjuje se održavanje svih javnih događanja i okupljanja na javnim površinama, te se obustavljaju sva sportska natjecanja i treninzi. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(nedjelja) 09:00
Dužina rute
105 km
Polazna lokacija
Dimitrovgrad, ispred Sportsko turističkog centra
Kotizacija
- - - -
Website
Facebook
Broj pregleda
139+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

7. Caribrodski MTB maraton

Caribrodski MTB maraton je sportska manifestacija međunarodnog karaktera koja promoviše i predstavlja Opštinu Dimitrovgrad sa svojim turističkim potencijalima.

Zdrav način života, rekreacija, podsticanje takmičarskog duha, adrenalin i na kraju želja za pobedom su stvari koje će svaki biciklista da doživi na stazama maratona.

Tri staze maratona prolaze kroz veći deo Opštine Dimitrovgrad i imaju za cilj da takmičarima pruže maksimalan užitak.

Doživeti velike razlike u nadmorskim visinama, proći kroz kanjon reke Jerme koji je pod zaštitom države i izgleda impresivno, voziti kroz etno selo Poganovo i nadmetati se sa planinama Greben i Vlaška, a pritom biti uz državnu granicu sa Bugarskom i voziti bicikl na korak od nje su samo neke od prednosti ovog maratona.

Biciklisti će imati jedinstvenu priliku da prođu pored manastira sv. Jovan Bogoslov koji datira iz XIV veka.


7. Caribrodski maraton se vozi u okviru kalendara Biciklističkog saveza Srbije u okviru Maraton lige.

Prijave za maraton su otvorene do 20. 4. 2019. do 15:00 časova

Ukoliko dolazite iz Srbije, potrebno je da izvršite uplatu od 2000 za maraton, 1500 dinara za srednji maraton, odnosno 1000 dinara za mali maraton, cena uključuje startni paket.
Uplatu vršite na žiro račun ustanove za sport i turizam „STC Caribrod“.
Detaljne instrukcije ćete dobiti putem imejla.

Ukoliko dolazite iz inostranstva uplatu ćete izvršiti na licu mesta pre početka trke. Instrukcije za plaćanje ćete dobiti putem imejla kada popunite prijavu.

Trase maratona su delimično izmenjene, a trasa velikog maratona će se voziti u dužini od preko 100 km. Biciklisti će imati priliku da uživaju u prelepim krajolicima kanjona Jereme, obroncima Vlaške planine i Grebena…Ukupna dužina: 105.08 km
Maksimalna visina: 1033 m
Ukupno uspona: 3223 m

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!