Sa datumom 27.5.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom biti će omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota) 13:00
Dužina rute
28 km
Polazna lokacija
Petrinja, kupalište
Kotizacija
- - - -
Organizator kontakt
Broj pregleda
1208+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Biciklijada u Petrinji 2019.UPDATE!

VLAKOM NA PETRINJSKU BICIKLIJADU

SUBOTA, 8. lipnja 2019.


Dolazak vlakom iz pravca Zagreba
Polazak s Glavnog kolodvora u 9:00 h, dolazak u Sisak 9:45 h. Vožnja biciklima lokalnom rutom LR3 – Obalama rijeka (dužina: 15 km) uz organiziranu pratnju uz rijeku Kupu do sela Brest Pokupski – odmor i okrjepa na imanju Mlinski kamen; dolazak u Petrinju na Gradsko kupalište oko 12:00 h. Nakon cjelodnevnog programa, organizirani polazak s Gradskog kupališta za Sisak u 20:15 h; polazak za Zagreb s kolodvora Sisak u 21:42 h. Prijave i informacije na: petrinja@biciklijade.com


Od 12 h –prijave na Gradskom kupalištu u Petrinji (sudionici dobivaju startne brojeve; u organiziranoj vožnji mogu sudjelovati isključivo prijavljeni biciklisti)

OBITELJSKA RUTA (lagana ruta za obitelji s djecom)
13.00 h - start
Opis rute: Gradsko kupalište, Zagrebačka, Gupčeva, Trg dr. Franje Tuđmana, Radićeva, Otona Kučere, Gromova, Sisačka, Gajeva, Gupčeva, Gradsko kupalište (dužina: 9,8 km)

ZELENA RUTA (teža ruta koja zahtjeva dobru kondiciju)
14.30 h – start
Opis rute: Gradsko kupalište Petrinja – Zagrebačka – Gupčeva – Novo Selište – Nebojan (odredište); povratak iz Nebojana – Novo Selište – Gupčeva - Zagrebačka – Gradsko kupalište Petrinja
U Nebojanu posjet adrenalinskom parku Capriccia centar, gdje će se održati razna natjecanja ( berg go-kart, quad, streličarstvo, povlačenje konopa i dr.); gastro ponuda: gulaš 20 kn
18.30 h - Povratak za Petrinju (dužina 24 km)
INFO: 044/ 813-876, 098/553-821 www.petrinjaturizam.hr

INFORMACIJE ZA SUDIONIKE BICIKLIJADE
Sudjelovanje na manifestaciji „Biciklijada u Petrinji“ je dobrovoljno i na vlastitu odgovornost. Organizatori ne snose odgovornost za štete i ozljede nastale pod okolnostima na koje organizator ne može utjecati. Za sve sudionike osigurani su brojevi, pratnja, medicinska pomoć i servisna služba. U biciklističkoj koloni mogu sudjelovati samo biciklisti prijavljeni organizatoru na startu. Organizatori preporučuju nošenje biciklističke kacige za sve sudionike biciklijade.
DJECA NA BICIKLIJADI
Zaštitnu kacigu na glavi moraju nositi vozači bicikla mlađi od 16 godina temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Djeca do 12 godina starosti mogu sudjelovati na biciklijadi samo u pratnji roditelja.

POKROVITELJ: GRAD PETRINJA
ORGANIZATORI: TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA PETRINJE I ORLIĆ SPORT d.o.o.





CAPRICCIA CENTAR
Adrenalinski park smješten je u selu Nebojan na površini od 10 ha, na osami, ograđen je i ima vlastiti parking i privatnost. U sklopu centra u ponudi su paintball igralište, quad vozila, splatmaster za djecu, streličarstvo, berg-go-card staza, dječje igralište, stolni nogomet, ljudski nogomet, viseća kuglana i drugi razni sadržaji poput prostora za roštiljanje i piknik. U ponudi su također team building i sadržaji za sve uzraste od vrtićke djece do odraslih rekreativaca gdje svaki gost može otkriti svoj potencijal, skriveni talent, iskušati svoju snagu, doživjeti avanturu i adrenalin. Za smještaj gostiju, u ponudi su ruralna kuća za odmor s bazenom, kamp prostor, te bungalovi koji su u robinzonskom duhu povećali zadovoljstvo gostiju u destinaciji Petrinja. Uz bogate sadržaje za posebne oblike turizma, ovo imanje nalazi se nedaleko Petrinjske cikloturističke rute LR4 – Ruta kestena i od glavne prometnice prema lječilištu Topuskom i gradu Karlovcu.
https://www.capricciacentar.com/


MLINSKI KAMEN
Smješten u selu Brest Pokupski tik uz Petrinjsku cikloturističku rutu LR3 - Obalama rijeka s prekrasnim pogledom na rijeku Kupu. U starom seoskom ruhu očekuje vas restoran s domaćim specijalitetima, a u tišini okružja možete uživati u miru i ljepotama prirode. Imanje pruža mogućnosti rekreacije poput plivanja, vožnje čamcima i kajacima i ribolovu. Ovo imanje nudi smještaj uređen u narodnom duhu.
https://web.facebook.com/brestpokupski/

GRADSKO KUPALIŠTE
Gradsko kupalište nalazi se nedaleko od centra grada na ušću Petrinjčice u Kupu. Krajem 19. i početkom 20. stoljeća, na uređenom vojnom kupalištu, učenici petrinjskih škola učili su osnove plivanja pa se po tome ovo mjesto popularno zove i Švinšul. Prvo uređeno kupalište otvoreno je 1902. godine, a potom kao stalno gradsko kupalište 1921. godine. Današnja zgrada gradskoga kupališta izgrađena je 1942. godine. U sklopu akcije Zeleni cvijet 2013. godine, Gradsko kupalište proglašeno je najljepšim kupalištem na području Sisačko-moslavačke županije. Kupa je u ovom dijelu tiha, duboka i pitoma i stoga idealna za plivanje i vožnju čamcima dok je na kupalištu uređeno sunčalište, sportski tereni (odbojka, vježbalište, nogometno igralište), pozornica za ljetne manifestacije, roštilji te ugostiteljski objekt.


http://petrinjaturizam.hr/dozivi-petrinju/aktivnosti/biciklizam/

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!