Od 21.3.2020. na snazi je COVID-19 STROGA KARANTENA. Zabranjuje se održavanje svih javnih događanja i okupljanja na javnim površinama, te se obustavljaju sva sportska natjecanja i treninzi. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(petak) 18:00
Dužina rute
10 km
Polazna lokacija
Zenica, ispred Studengrada
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
8+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

XXV praznična kritična masa!

XXV i posljednja kritična masa Zenice ove godine u prazničnom ru ovaj duhu! :)
**************
Okupljanje je od 17.30 sati na Trgu ispred Studengrada, a vožnja počinje u 18 sati.
Obići će vas Deda Mraz i njegov vjerni pomagač Rudolf sa slatkim iznenađenjima i poklonima iz svoje vreće.
*************
Ovo je događaj za sve generacije i bicikle, pokažimo da je za nas vikinge decembar omiljeni mjesec za pedalanje. Ukrasite vaše ljubimce u prazničnom ruhu, jer svečano svjetlucamo i zvonimo kroz grad :)
Svi učesnici učestvuju u nagradnoj igri sa simboličnim, no zanimljivim bici nagradama. Izvlačenje dobitnika i druženje u Studengradu nam slijedi nakon vožnje.p.s. u slučaju ekstremnih vremenskih nepogoda (čitaj: brutalno lošeg zraka) događaj svakako upotpunimo maskama i pokažimo jasnu poruku Gradu!


KOJA JE SVRHA KM?
Otpor kulturi vozanja automobila i promocija pedalanja kroz druženje i zabavu. Kritična masa je proslava alternative automobilima, zagađenju, saobraćajnim nezgodama i uzurpaciji javnog prostora koji zauzimaju motorna vozila.

Kritična masa nije organizacija niti grupa, već inicijativa i pokret - fora je u tome da učesnici "opkole" grad biciklima te na taj način nadjačaju broj automobila na ulici.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!