Od 21.3.2020. na snazi je COVID-19 STROGA KARANTENA. Zabranjuje se održavanje svih javnih događanja i okupljanja na javnim površinama, te se obustavljaju sva sportska natjecanja i treninzi. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(petak) 18:00
Dužina rute
15 km
Polazna lokacija
Varaždin, Trg Kralja Tomislava, Korzo
Kotizacija
- - - -
Facebook
Broj pregleda
70+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Kradljivci bicikla + 9. kritična masa

PETAK 21.12.2018.
18h / Korzo / 9. kritična masa VŽ biciklista – "Stop krađama"
19h / CZM / Ladri di biciclette (1948)��

Već 2 godinu za redom, noćna kritična masa varaždinskih biciklista održava se na zimski solsticij 21.12.2018. Vožnja se odvija oko centra grada, ulicama koje nisu prilagođene prometovanju biciklista, traje 20 minuta uz pratnju policije. Temperature će biti oko nule i moguće su snježne pahulje. Toplo se obucite, ponesite lapice i reflektirajaući prsluk ili drugu reflektirajuću odjeću. Okupljanje je na glavnom gradskom trgu u 18h.

Na cilju u Centru za mlade u Preradovićevoj 4 gledamo jedan od najboljih filmova svih vremena “Kradljivci bicikla” Vittoria de Sice u 19h u sklopu projekta "KULTIVATOR - Kulturna obnova uz kultni film" udruge Variete , podržane i sponzorirane od strane Hrvatskog audiovizualnog centra. Ugođaj gledanja filma upotpunjuju zdrave grickalice i ajurvedski čaj udruge Medenjak uz simbolične donacije.

Kritična masa kao pojava potječe iz Indije, gdje se promet regulirao na način okupljanja dovoljnog broja ljudi na križanju koji onda preuzimaju prednost prolaska. Kontinuiranim održavanjem kritičnih masa u Varaždinu, nastojimo naglasiti stalnu potrebu za unapređenjem biciklističke infratstrukture i zaštite ustava za pohrnau bicikala (kontrolirana parkirališta), te pobojšanjem kulture prometovanja svih sudionika.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!