Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota)
Dužina rute
18 km
Polazna lokacija
Osijek
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
84+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Kritična masa 4: “Osvijetlimo Osijek!”

Mrak sve ranije pada i nešto je svježije – doduše pretoplo za ovo doba godine – i baš je to razlog za novu veliku vožnju!

Kako se već šuška po gradu, ekipa upornih lobista za razvoj biciklizma iz BikeMyDay-a organizira još jednu kritičnu masu. 2. 11.(subota) u 17 sati se okupljamo na Trgu Ante Starčevića i krećemo u dosad nezapamćenu vožnju kojom ćemo biciklima osvijetliti Osijek.

Specifičan cilj ove kritične mase je potaknuti sve bicikliste da budu vidljivi prilikom vožnje svog omiljenog dvokotačnog prijatelja, kao i potaknuti one koji će tek postati biciklisti da to učine što prije.

Općeniti cilj, kao i kod svih dosadašnjih vožnji, je popularizirati bicikl kao prijevozno sredstvo i potaknuti nadležne – prvenstveno nadležne gradske službe i policiju - da daju svoj obol u razvoju biciklizma. Na zeleno označenim linkovima pogledajte za što se to vaš i naš BMD zalaže i smatra da bi biciklizam razvilo do neslućenih granica.

Tko još nije upoznat sa čarima vožnje u masi, neka baci oko ovdje i vidi koja je to zakon dumina.

Ruta iznosi otprilike 18 kilometara, no ne brinite: tih sat do sat i pol vožnje će u ugodnom društvu proći u tren oka

(Trg A. Starčevića – Strossmayerova – Kolodvorska – Sljemenska – Kanižlićeva – Gundulićeva – Županijska – kružni tok Đakovština – Vinkovačka – Gacka – Divaltova – Huttlerova – Vukovarska – Gupčeva – Trg bana Josipa Jelačića – Europska avenija – Radićeva – Hrvatske Republike – Županijska – fotkanje na Trgu A. Starčevića – Strossmayerova – kraj kod “Roka” u Ilirskoj)

Ako je nekome predugačka vožnja, neka se slobodno uključi ili isključi kad god mu srce želi, a ako je nekome prekratka – neka odveze koji krug prije ili poslije.

Zajedničko fotkanje (s policijom), prilikom kojeg ćemo naše bicikle podići u zrak, upriličit ćemo na Trgu Ante Starčevića netom prije cilja.

Rasvjeta i reflektirajuća odjeća – obavezni!

Kako ne biste dobili račun od policije, a i kako nas kao organizatore ne bi 1) navukli za uši i 2) opalili po ionako tankom džepu – naglašavamo kako je nasušno, nužno, ob(a)vezno i potrebno imati propisanu rasvjetu i reflektirajući prsluk ili kakvu drugu reflektirajuću odjeću (detaljnije ovdje). U obzir dolaze i reflektirajuće trake koje će ujedno držati nogavice vaših hlača podalje od bicikla.

Svjetla već imate, zar ne?

Molimo vas za poštivanje prometnih pravila i uputa organizatora i policije, čiju smo pratnju osigurali. U slučaju vožnje suprotno pravilima možete biti kažnjeni, a manifestacija prekinuta.

Pozivamo vas da se pridružite u što većem broju i pozovete bližnje i daljnje rođake! Ponesite transparente s biciklističkim porukama i raznorazne instrumente: trube, kastanjete, zvonca i što god vam padne na pamet.

Podsjećamo roditelje da je za svu djecu do 16 godina starosti za vrijeme vožnje na cesti obavezno korištenje kacige.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!