Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(srijeda) 17:00
Dužina rute
330 km
Polazna lokacija
Zagreb, Park 148. trnjanske brigade
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
505+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Akcija Biciklom za Vukovar 2018.

PRIJAVE ZAVRŠENE
SVA SU MJESTA POPUNJENA


Svake godine 18. studenoga obilježava se godišnjica junačke žrtve Vukovara Grada Heroja. Tim povodom, Akcija "Biciklom za Vukovar" i ove godine kao i prethodnih 6 godina, poziva sve zainteresirane pojedince da se odvaže i postanu sudionici 7. obljetnice ove dragovoljne akcije!

O AKCIJI:
Akcija je započela u zimu 2012. spontano i iz srca, kao osobno putovanje 7 prijatelja u potrazi za nečim što nisu mogli izraziti riječima. Sjeli su na svoje bicikle i bez posebnog plana, zaputili se prema Vukovaru. Potaknuti osobito pozitivnim životnim iskustvom toga putovanja i u želji da ga omoguće i drugim ljudima, uspostavljena je tradicija koja se održava svake godine i otvorena je za sve pozitivne pojedince. Otada akcija raste i postaje organiziranija no i dalje zadržava svoj neprofitan i dragovoljan karakter.

SMJEŠTAJ, HRANA i POVRATAK:
Za sudionike akcije, organiziran je besplatni smještaj (u dvoranama, društvenim domovima i školama) kao i besplatni povratak autobusom za Zagreb (uključujući i bicikle). Sudionike očekuje četverodnevno zajedničko putovanje biciklom, međusobno, druženje i obilazak znamenitih lokacija. Akcija je potpuno besplatna i organizira se uz dobru volju biciklista sudionika, kao i velikodušnu potporu općina, obrazovnih ustanova, udruga, kulturnih društava itd. Hrana će na pojedinim točkama puta također biti osigurana no u pravilu sudionici si sami osiguravaju dodatne obroke na brojnim zaustavljanjima u mjestima koje prolazimo putem.

PREPORUČENA OPREMA ZA PUTOVANJE U STUDENOME:
- OBAVEZNA OPREMA: Servisiran bicikl, prednje i stražnje svjetlo, reflektirajući prsluk, kaciga (obvezna za osobe mlađe od 16 godina), stražnji nosač tereta + bisage (alternativno, udoban ruksak).
- DODATNA OPREMA: pak pauci, uže ili ljepljiva traka, katadiopter (mačje oko) na oba kotača, 1-2 Rezervne zračnice, pumpa za vaš tip zračnice, osnovni set alata za popravak bicikla (u praksi uvijek netko u grupi već ima set alata, stoga bez stresa), blatobrani.

ODJEĆA I OSOBNI PREDMETI: Podložak za spavanje, vreća za spavanje, set za osobnu higijenu + manji ručnik, toalet papir, šuškavac/deblja jakna, kapa, šal, zimske rukavice zamjenska odjeća (3-4 para čarapa i gaća, 4 kratke majice, zamjenske hlače i majica dugih rukava), protukišna oprema (kabanica/nepropusna jakna i hlače), pouzdana obuća. - U pravilu opremiti se lako no slojevito i te prilagodbom slojeva održavati ugodnu tjelesnu temperaturu, niti prehladno niti pretoplo. - Ostati topli, no suhi.

PLAN PUTOVANJA:
Polazak i početak akcije je 14. studenoga 2018. u 17:00 sati iz parka 148. brigade u Zagrebu no akciji se može pristupiti bilo gdje na njenoj ruti do Vukovara uz prethodnu najavu.

VAŽNO, VLASTITA ODGOVORNOST:
Akcija je dragovoljne prirode i sudionici se izričito mole da se drže svih vrijedećih prometnih pravila kao i svih mogućih dodatnih zaštitnih mjera i praksi, da obrate pozornost jedni na druge i pokažu srce za svoje kolege suputnike. Svi sudionici pristupaju akciju na vlastitu odgovornost i organizatori akcije ne mogu biti odgovorni za eventualne nezgode ili ozljede. S tim rečenim, do sada nasreću nije bilo nikakvih nesretnih događaja. Potrudimo se da tako i ostane.
------------------------------------
Akcija "Biciklom za Vukovar" (300km)
Zagreb (14.11.) -> Vukovar (17.11.)

sri, 14.11. Zagreb -> Novoselec (58km)
čet, 15.11. Novoselec -> Nova Kapela (114km)
pet, 16.11. Nova Kapela -> Ivankovo (92km)
sub, 17.11. Ivankovo -> Vukovar (30km + razgledavanje)
ned, 18.11. Vukovar, sudjelovanje u mimohodu sjećanja, povratak autobusom u večernjim satima (uz transport bicikala)
------------------------------------

Molimo sve zainteresirane pojedince da proslijede svoje podatke na email biciklom.za.vukovar@gmail.com
Prijava treba sadržavati:

1. Ime i prezime
2. OIB
3. godište rođenja
4. Mjesto priključivanja akciji
5. kontakt mobitel
6. kontakt email

Daljnje informacije bit će objavljivane u nadolazećim danima.
Na sva pitanja nastojat ćemo odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!