Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(nedjelja)
Trajanje
5 dana
Dužina rute
1500 km
Polazna lokacija
Ladimirevci
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
793+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Humanitarna biciklijada "Veliki Za Male Za Djecu Hrvatske"

Polazak je okvirno zadan za 13.07.2014. iz dječjeg sela u Ladimirevcima u 10 sati, a trajao bi 5 dana, dnevno bi se vozilo oko 16 sati i prevaljivalo oko 300 km, a zavrsni docek trebao bi biti u Kninu 17.07.2014 na kninskoj tvrđavi.

Redoslijed vožnje raspoređen po danima:

13.07.2014.

Polazak u 10 sati iz Ladimirevaca prema Osijeku, zatim Đakovo, Vinkovci, Slavonski Brod, uz Savu do Nove Gradiske i Okučana, zatim Pakrac, Daruvar, Grubisno polje i naposljetku Virovitica.
Očekivano vrijeme dolaska u Viroviticu je izmeu 02-03 sata, 14.07. i zatim odmor oko 4 sata. Obilno doručkujemo prije starta i u jednom od mjesta kroz koje prolazimo kupujemo brzi ručak,a napitke planiramo imati sa sobom.

14.07.2014.

Polazak u 06 sati iz Virovitice preko Pitomače, Đurđevca, Koprivnice, Križevaca, Sveti Ivan Žabno i Bjelovar u kojem se organizira ručak oko 13 sati. Nastavljamo preko Čazme za Ivanić Grad prema Sisku gdje organiziramo večeru i odlazimo u dječje selo Lekenik.
Preko Velike Gorice idemo za Zagreb, Karlovac, Vrbovsko i ako je moguće doći do Delnica gdje se organizira spavanje i odmor u trajanju od 4 sata. Sam dolazak do Delnica planira se oko 03-04 sata ujutro.

15.07.2014.

Polazak oko 9 sati. Ide se prema Rijeci, Opatiji, Buzet, Istarske Toplice, Grožnjan, Buje do Umaga gdje se planira doći oko 17 sati, a ručak treba obaviti u mjestu gdje nam najviše odgovara pazeći na vrijeme i prijeđene kilometre. Dalje idemo prema Rovinju, Puli i Labinu gdje je plan završiti vožnju jer je planirano vrijeme dolaska oko 02 sata ujutro i tu se planira spavanje i odmor u trajanju od 4 sata.

16.07.2014.

Polazak u 6 sati. Vozi se prema Mošćenickoj Dragi, Lovranu, Opatiji i prema Rijeci gdje malo odmaramo i skupljamo snagu za Karlobag. Krećemo preko Crikvenice, Novog Vinodolskog, Senja prema Karlobagu gdje stajemo i nešto pojedemo. Očekivani dolazak u Karlobag je između 14-15 sati, a nakon zakuske idemo prema Starigradu i preko Masleničkog mosta prema Zadru. Nakon Zadra krećemo prema Vodicama gdje nam je i konačni cilj i završetak vožnje toga dana, a očekivano vrijeme dolaska je 03 sata. Odmor i spavanje je na plaži u Vodicama i traje 04 sata.

17.07.2014.

Polazak oko 07 sati. Prema Šibeniku, Primoštenu, Trogiru i Splitu gdje dolazimo oko 14 sati, ručamo, odmaramo se i krećemo prema Kninu preko Drniša, a u Knin dolazimo oko 18 sati gdje se organizira završni doček vozača na kninskoj tvrđavi. Spavanje organiziramo u Kninu, a sutradan ujutro je proslava uspješno odvožene rute u Bukoviću.

Ovako bi dragi prijatelji, vozači koji će voziti cijelu rutu, trebao izgledati nas put tijekom ovog poduhvata. Uz sve psihofizičke napore koje je potrebno ugraditi u savladavanje ovih napora potrebno je naglasiti kako je humanitarni dio ove vožnje jedini i pravi razlog ove ideje. Namjeravamo kontaktirati sve BK klubove na našoj ruti, a možda i van nje kako bi nam pomogli u organizaciji i sakupljanju bicikala, romobila, skejtova i rola sto su nam ciljani predmeti za ovu humanitarku. Ovom vožnjom promiče se zdrav život svih ljudi, zaljubljenika u prirodu, željnih novih spoznaja i istinskih ljepota naših krajeva, a sve oplemenjeno jednoj uzvišenoj potrebi za pomoć bolesnoj djeci i djeci bez
roditeljske skrbi u Hrvatskoj. Očekujemo svesrdnu pomoć kontaktiranih klubova i grupa kako bi djeci, zbog kojih se ovo i radi, omogućili ljepsi i kvalitetniji život.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!