Sa datumom 27.5.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom biti će omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(nedjelja) 10:10
Dužina rute
22 km
Polazna lokacija
Bratunac, centar
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
46+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

1. MTB voznja

Dana 09.09.2018. BBK Mounti Bike Bratunac, u saradnji sa organizatorima Ljubovijske biciklijade, organizuje prvu MTB voznju.


Start voznje je iz centra Bratunca a zavrsava se na Rajskoj plazi pored Drine.

Oni koji dolaze autima mogu doci do centra gdje bi ostavili auto ili otici do Rajske plaze pa biciklima doci do centra ( oko 20 min voznje biciklom ).

Skup biciklista je oko 9 a pocetak voznje u 10 ( izmedju toga pripreme za voznju, kafa, zajednicka fotografija, mozda i neki intervju )

Planirano vreme za zavrsetak voznje je oko 4 sata ( mnogi ce zavrsiti i pre ). Rucak na Rajskoj plazi je oko 15h, u zavisnosti od vremena dolaska biciklista.

Ruta nije mnogo duga ( oko 22 km brdske voznje ) iz razloga sto ce to nekima biti drugi dan voznje zbog ucestvovanja na Ljubovijskoj biciklijadi (iako su to vecinom Cikerovci koji su vozili i po deset dana ) a I da bi vise vremena proveli u druzenju I upoznavanju.

Obzirom da prvi put organizujemo voznju ovog tipa unapred se izvinjavamo za sve moguce organizacione greske i nedostake.

Iskreno se nadamo da ce ovo biti samo pocetak jedne dobre MTB price koju cemo u narednim godinama svi zajedno pisati, graditi a pre svega, uzivati u njoj.

DODJITE DA ZAJEDNO VOZIMO I UZIVAMO!!!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!