Polazak
(nedjelja) 11:00
Dužina rute
14 km
Polazna lokacija
Tuzla, Stupine
Kotizacija
- - - -
Facebook
Broj pregleda
81+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

7. Tuzlanska Biciklijada

Dobrodošli na Sedmu Tuzlansku Biciklijadu

Link za prijavu učešća: http://www.tuzlanskabiciklijada.ba/

Ruta kojom se tradicionalno vozi Tuzlanska biciklijada je: Stupine – Hotel Tuzla – Dom Penzionera – SKPC “Mejdan” – BKC – Miladije – Siporex – Solana – Irac – Skver – Panonska jezera – Slana Banja – Brčanska Malta – Stupine. Ova ruta prolazi kroz najveći dio centralnog gradskog područja Tuzle te u blizini najvećeg broja znamenosti grada. Ukupna dužina rute je 14 km, koja je prilagođena za rekreativce i nije prezahtjevna jer vozi se po dijelu magistralnog puta koji je asfaltiran i bez uspona. Učešće u biciklijadi je besplatno, i bez kotizacije.

Misija: Naša misija je omasovljenje rekreativnog biciklizma i animacija građana ka podizanju svijesti o važnosti i značaju vožnje bicikla za zdravlje čovjeka, kao i razvijanje kulture vožnje bicikla u saobraćaju.

Vizija: Uz urbani razvoj Grada Tuzle i podršku grada kroz razvoj i izgradnju sadržaja vezanih za biciklizam (biciklistička staza, staza za rekreativno trčanje) u sinergiji sa BK „Tuzla“ dodatno unaprijediti rekreativni i profesionalni biciklizam.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!