Sa datumom 13.7.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19. Okupljanja veća od 100 osoba moraju biti prijavljena barem 48 sati ranije, uz obavezno vođenje evidencije svih prisutnih, i poštivanje pravila za organizatora i sudionike.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom su omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi . Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(nedjelja) 11:00
Dužina rute
14 km
Polazna lokacija
Tuzla, Stupine
Kotizacija
- - - -
Facebook
Broj pregleda
75+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

7. Tuzlanska Biciklijada

Dobrodošli na Sedmu Tuzlansku Biciklijadu

Link za prijavu učešća: http://www.tuzlanskabiciklijada.ba/

Ruta kojom se tradicionalno vozi Tuzlanska biciklijada je: Stupine – Hotel Tuzla – Dom Penzionera – SKPC “Mejdan” – BKC – Miladije – Siporex – Solana – Irac – Skver – Panonska jezera – Slana Banja – Brčanska Malta – Stupine. Ova ruta prolazi kroz najveći dio centralnog gradskog područja Tuzle te u blizini najvećeg broja znamenosti grada. Ukupna dužina rute je 14 km, koja je prilagođena za rekreativce i nije prezahtjevna jer vozi se po dijelu magistralnog puta koji je asfaltiran i bez uspona. Učešće u biciklijadi je besplatno, i bez kotizacije.

Misija: Naša misija je omasovljenje rekreativnog biciklizma i animacija građana ka podizanju svijesti o važnosti i značaju vožnje bicikla za zdravlje čovjeka, kao i razvijanje kulture vožnje bicikla u saobraćaju.

Vizija: Uz urbani razvoj Grada Tuzle i podršku grada kroz razvoj i izgradnju sadržaja vezanih za biciklizam (biciklistička staza, staza za rekreativno trčanje) u sinergiji sa BK „Tuzla“ dodatno unaprijediti rekreativni i profesionalni biciklizam.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!