Sa datumom 13.7.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19. Okupljanja veća od 100 osoba moraju biti prijavljena barem 48 sati ranije, uz obavezno vođenje evidencije svih prisutnih, i poštivanje pravila za organizatora i sudionike.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom su omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi . Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(nedjelja) 10:00
Dužina rute
10 km
Polazna lokacija
Vižinada, centar
Kotizacija
50 kn
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
639+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

23. Parenzana rekreativni biciklistički maraton

Turistička zajednica Općine Vižinada organizira rekreativni biciklistički maraton Parenzana koji tradicionalno okuplja više od tisuću biciklista i rekreativaca iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije i šire.
Osnovni cilj maratona je omasovljavanje biciklizma kao rekreacijskog sporta, obogaćivanje turističke ponude u PPS razdbolju, produženje turističke sezone, te valorizacija i promoviranje naših prirodnih i drugih resursa, a pogotovo trase nekadašnje željezničke pruge „Parenzana“ koja je ovuda prolazila.

Rekreativni biciklistički maraton Parenzana smatra se kraljicom rekreativnog biciklizma Istre, maraton se vozi asfaltiranom cestom s natjecateljskim dijelom, dok se za ljubitelje pješačenja organizira pješačka tura u dužini od cca 10 km uz posjetu lokalnih vinara i maslinara.

Kotizacija - 50 kuna po osobi, uključuje majicu, medalju, vodu, okrijepu i obrok, djeca do 10 godina ne plaćaju kotizaciju, obavezna je kaciga za mlađe od 16 godina.

USKORO ćemo objaviti detaljni program i trasu maratona!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!