Polazak
(subota) 09:00
Polazna lokacija
Husino, Zlaća, Mačkovac
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
75+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Konjuh Adventure - feel the natureProšlogodišnja organizacija koja je rađena kao pilot projekat "Konjuh Adventure - feel the nature" pokazala je odlične rezultate i ogroman potencijal kada su u pitanju događaji ovakve vrste. Jedinstven po mnogo čemu, ovaj događaj će zasigurno ispuniti sva vaša očekivanja i želje kada su u pitanju avanturizam, brdski biciklizam, priroda, kampovanje ...

Kroz dva dana provedena u prelijepom ambijentu Zaštićenog pejzaža Konjuh, kampovanje na Paučkom jezeru, vožnja kroz predjele od kojih vam zaista zastaje dah, Zidine, Zelemboj, Vrh Konjuha, Paučko jezero, Djevojačka pećina, Sarina korita ... nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Učesće je potpuno besplatno, a broj učesnika je ograničen.

Svi učesnici voze na vlastitu odgovornost. Biciklistički klub Živinice ni u kojem slučaju na preuzima bilo kakvu odgovornost osim da obezbjedi vodiče na turi kao i drugu potrebnu logistiku.

Prevoz ličnih stvari (šatora, vreća za spavanje i sl.) od Zlace do Paučkog jezera i nazad je obezbjeđen od strane organizatora.

Zajednička večera i doručak u kampu na Paučkom jezeru je također osiguran od strane organizatora.

Kad je sve ovako lijepo organizovano ko onda ne bi došao i uživao u ljepotama Konjuha te ga istražio na jedan potpuno drugi način?

Prijaviti se možete na link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd-KOIbshd51lGQG-Gp1g-v8L9-83Yx92rIs7nYAV6eu8782Q/viewform

Za sve dodatne informacije organizatori Vam stoje na raspolaganju, a možete ih kontaktirati putem poruke na FB događaju: https://www.facebook.com/events/2896638467029757/.

Značaj i težinu ovog projekta su prepoznali Općina Živinice na čelu sa općinskim načelnikom Samirom Kamenjakovićem i italijanska organizacija CISP sa sjedištem u Tuzli koja kroz trogodišnji projekat BioSvi radi na istraživanju biodiverziteta u području ZP Konjuh kao i razvoju kompletne turističke ponude u istom.


Vidimo se 01.09. u 9 sati na Zlaci!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!