Polazak
(nedjelja) 11:00
Dužina rute
90 km
Polazna lokacija
Zavala, ispred restorana Zavala
Kotizacija
2,65
Facebook
Broj pregleda
249+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

3. Biciklijada za promociju Ćire i južne Hercegovine

Treća Ćirina biciklijada vodi nas od Ravno do Trebinja u dužini od 45km. Zanimljivo je što je ovo jedna jako lijepa dionica, gdje srećemo velik broj Ćirinih stanica, kao i onu najljepšu i najveću "HUM", a na kojoj sada po prvi put organiziramo jedno ovakvo biciklističko druženje. Dionica je potpuno ravna (možete zaboraviti na fizički umor), a taj da je i Dan Općine Ravno, tako da nas svakako očekuje zabava, druženje i bogat sadržaj. Biciklijadu završavamo u Trebinju, gdje će nas dočekati Ćiro - vlak koji još stoji i prkosi vremenu, a ugostiti će nas Grad Trebinje, Turisticka Organizacija Grada Trebinja i Biciklistički klub Leotar - "Leotar" bike club.

Dodatne informacije:

Udruga „HerzegovinaBike“, BK "Leotar" i JP "Vjetrenica" najavljuju biciklijadu „Ćirinom prugom Zavala - Trebinje“ koja će se održati u nedelju 09.09.2018. sa početkom u 11:00h ispred restorana Zavala u Zavali. Biciklijada se realizira uz financijsku potporu Turističke Zajednice HNŽ/K“, Turističke Organizacije Grada Trebinja, a u cilju promocije „Južne Hercegovine i Uskotračne pruge Ćiro“. Biciklijadu također podržali: Općina Ravno, Grad Trebinje, Leda voda i agencija onlyCroatia.com Travel Agency.

Povijesna uskotračna pruga sa parnom lokomotivom prolazi od Mostara uzduž rijeke Neretve, kroz Čapljinu, Popovo polje, Ravno, te u blizini Ivanice dijeli se na dvije staze, gdje jedna vodi prema Trebinju, a druga prelazi granicu sa Hrvatskom sve do Dubrovnika. Konstrukcija pruge je počela 1898. i završila 1901 godine. Ćiro je tijekom svog postojanja povezivao mjesta u Hercegovini i donosio im život, a danas je pruga rekonstruirana u biciklističku stazu.

Biciklijada starta ispred restorana Zavala u Zavali, gdje svi sudionici na raspolaganju imaju veliki parking i mogu parkirati svoja vozila, te se osvježiti u restoranu Zavala do početka naše biciklijade. Start biciklijade i početak našeg druženja planiran je za 11:00h, a biciklijada ide trasom kuda se u prošlosti kretao Ćiro u dužini 45km od Zavale do Trebinja, odnosno 90km u ukupnoj dužini biciklijade.

Bitno je spomenuti da je dionica ravna i nije fizički zahtjevna, a svi sudionici će na raspolaganju imati i kombi vozilo u pratnji u slučaju da im je previše bicikliranja.

Također, postoji opcija da kombi vozilo one kojima je 90km previše prebaci od Trebinja do Zavale.

Sudionici biciklijade će također, na raspolaganju imati 8 volontera, iskusnih biciklista koji će tijekom bicikliranja paziti na sigurnost svih sudionika i pobrinuti za svaku nepredviđenu situaciju, te je ukloniti u najkraćem roku, kao i policijsku pratnju na opasnim mjestima, gdje je pojačan promet vozila.

Trasa je u cijelim putem asfaltirana podloga na kojoj se može, osim MTB biciklom, voziti i trekking ili cestovnim biciklom. Primjerena je svim biciklistima, pošto su trasa i ritam vožnje lagani i prilagođeni većini.

Kotizacija za sudjelovanje je 5KM, a svim sudionicima na raspolaganju su volonteri, servisno vozilo, fotografije i video sa biciklijade, te im je osigurano: ručak, voda i prva pomoć u servisnom vozilu...

Prijave na biciklijadu možete izvršiti na link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScp-6YOgr5nu_67AgToD3E3lkx-ct5vhoExapm-bgvfGR9jQg/viewform?c=0&w=1P.S. Prijava na biciklijadu nije obavezna, ali uveliko pomaže organizatorima kako bi imali bolji uvid u broj sudionika, a u cilju bolje organizacije same biciklijade, kao i obroka za sve sudionike, te ostalih pogodnosti koje su dostupne svim sudionicima.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!