Polazak
(subota) 11:00
Dužina rute
45 km
Polazna lokacija
Osijek, Trg Ante Starčevića
Kotizacija
- - - -
Organizator kontakt
Broj pregleda
148+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Liberty Fest & Cycling 2018.

From 11 am to 12:30 pm A. Starčević Square – Start of a 45 km long bicycle ride to Batina (there will also be organised start of more bicycles rides from more cities to achieve the most attractive regional cycling ride where everyone will have a common destination goal in Batina, Croatia to wait and support the Liberty Cycling racers coming to the finish line).From 12 to 3 pm A. Starčević Square – Start of the International Race Liberty Cycling Race, Osijek – Batina, Croatia (77 km)

BK Osijek 2010 i BK Sombor organizatori su rekreativne cestovne utrke “Libery Cycling Race” koja će se održati 25 i 26.08.2018. u dvije etape između Osijeka i Sombora.

– Prva etapa se vozi u Hrvatskoj od Osijeka do sela Batina u dužini od 77 kilometara.
Start je u centru Osijeka u Županijskoj ulici u 15:00h, a cilj je na vrhu brda, iznad sela Batina, ispred kompleksa posvećenog “Batinskoj bitci” oko 17:00h.

– Druga etapa se vozi na teritoriji Srbije i to sa startom u 12:00h ispred muzeja “Batinske bitke” na Dunavu, pored carine. Cilj je u centru Sombora ispred zgade Županije na Staparskom putu oko 14:30h.

Pravo nastupa imaju licencirani ili osigurani vozači sljedećih kategorija: U19, U23, EliteM, Elite W, Veterani A,B,C,D i amateri.

Druga etapa se boduje za Kup Srbije u drumskom biciklizmu.

Generalni sponzor trke je “True Tesla Tehnologies” koji će isplatit 1.000 eura u Telsacoinu osvajačima postolja posle dve etape u tri konkorencije i to: Juniorima te damama i muškarcima u kategorije Elite.

Očekujemo nastup od preko sto vozača u 9 kategorija što je dovoljan dokaz da trka raste i postaje sve popularnija. Nagradni fond je sasvim respektabilan. Pored firme True Tesla Technologies koji će nagraditi vozače svojom kripto valutom, robne nagrade će obezbediti firma Dechatlon iz Osijeka, a trofej LCR u staklu rađen za ovu priliku će napraviti majstor iz Sombora

Link za prvu etapu na Strava: https://www.strava.com/activities/1379588595

Link za drugu etapu na Strava: https://www.strava.com/activities/1653248578

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!