Polazak
(nedjelja) 10:00
Dužina rute
30 km
Polazna lokacija
Radini, centar
Kotizacija
3,98
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
133+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

18. Biciklijada Radini

Selo Radini kraj Brtonigle domaćin je 18. po redu ljetne biciklijade koja pored rekreacije i sporta nudi priliku za susret s ljepotama istarske prirode i ruralne arhitekture.

Ruta vijuga okolicom Brtonigle i priobaljem sjeverozapadne Istre; duga je oko 35 kilometara i kreirana tako da sudionici upoznaju svu raznolikost lokalnog kraja - od zaselaka u unutrašnjosti do jadranske obale i tamošnjih turističkih atrakcija.

Nakon starta u Radinima, staza vodi na istok kroz sela Lukoni, Buroli i Karšete do gradića Brtonigle, središta ovog područja. Iduće veće naselje je Nova Vas, iz koje put skreće na zapad - preko Pavići, Turini, Marinčići i Fiorini sve do mora, odnosno mjesta Karigador i znamenitog kampa CampingIN Park Umag. Slijedi vožnja do Lovrečice, također obalnog gradića, te povratak u Radine.

Biciklijada Radini je namijenjena prvenstveno odraslima, a za svladavanje trase potrebno oko dva i pol sata. Planirana je lutrija s bogatim fondom nagrada, dok će najmlađi i najstariji sudionik dobiti posebna priznanja. Vozi se na vlastitu odgovornost.

Očekujemo Vas u Radinima u 10.00 sati, odakle ćemo zajedno krenuti kroz zelene i plave pejsaže. Prijave se primaju na startu, gdje za kotizaciju valja izdvojiti 30 kuna.

Dobro došli na još jedan biciklistički događaj u pitomom ambijentu sjeverozapadne Istre!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!