Sa datumom 13.7.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19. Okupljanja veća od 100 osoba moraju biti prijavljena barem 48 sati ranije, uz obavezno vođenje evidencije svih prisutnih, i poštivanje pravila za organizatora i sudionike.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom su omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi . Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(četvrtak) 17:15
Polazna lokacija
Beograd, Trg Republike
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
60+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Biciklirajmo protiv homofobije - Zajedno solidarni

Pozivamo vas da nam se povodom ovogodišnjeg obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv lezbofobije, homofobije, bifobije i transfobije (IDAHOT) pridružite u biciklističkoj vožnji kroz grad i pikniku.

Okupljanje učesnica i učesnika vožnje je u 17h na Trgu Republike. Polazak je u 17:15 časova.

Vozićemo prometnim ulicama te se učesnice/ci mole da poštuju saobraćajne propise.

Ponesite frizbije i podloge za sedenje jer ćemo vožnju završiti iza kule Nebojša (kod biciklističke staze) gde će biti organizovan piknik na kome će se služiti hrana koju su za ovu priliku pripremale naše drugarice na radionici kuvanja.

IBikeBelgrade nam pruža podršku za ovu vožnju u vidi besplatnog iznajmljivanja bicikli. Ko nema bicikl, a želela/o bi da se pridruži, može ga besplatno iznajmiti, javite nam se u inbox.


Međunarodni dan borbe protiv lezbofobije, homofobije, bifobije i transfobije obeležava se 17. maja, na dan kada je 1990. godine homoseksualnost uklonjena iz Međunarodne klasifikacije bolesti Svetske zdravstvene organizacije. Danas se proslavlja u više od 130 zemalja.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!