Polazak
(subota) 12:00
Dužina rute
10 km
Polazna lokacija
Zagreb, Cvjetni trg, KIC, Preradovićeva 5
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
414+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Orange bike ride 2018.

Kraljevina Nizozemska, svjetski lider u bicikliranju, i ove godine u suradnji s Gradom Zagrebom organizira vožnju bicikla središtem grada. Stoga pozivaju sve građane na sudjelovanje u jedinstvenoj vožnji kroz samo srce Zagreba, 12. svibnja, točno u podne, ispred Kulturno-informativnog centra u Preradovićevoj 5.

“Bicikliranje je način života u Nizozemskoj, a Orange Bike Ride-om, vožnjom bicikla središtem grada, želimo potaknuti ljude svih dobnih skupina na bicikliranje te zahvaljujemo gradskim vlastima na integriranju biciklističke infrastrukture u gradsku mobilnost”, istaknula je Nj. E. Ellen Berends, veleposlanica Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj.

Nizozemska je, s čak 40%-tnim udjelom, prva u svijetu po broju bicikala u prometu. Izvrsno razvijena biciklistička infrastruktura potiče bicikliranje, što pridonosi zdravlju i aktivnom životnom stilu Nizozemaca. Partnerstvo u postizanju veće zastupljenosti bicikala u prometu prepoznato je i s Gradom Zagrebom, koji je nositelj projekta Žbicanj, i koji će trajati tijekom svibnja.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!