Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota) 10:00
Dužina rute
10 km
Polazna lokacija
Makarska, gradska riva
Kotizacija
- - - -
Organizator kontakt
Broj pregleda
314+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

16. Biciklijada Makarska

Već šesnaestu godinu u proljeće Savjetovalište Lanterna i Biciklistički klub Makarska organiziraju već tradicionalnu makarsku Biciklijadu u suradnji s Gradom Makarska i TZ Makarska.

Ovo je jedna je od najvećih manifestacija te vrste u Republici Hrvatskoj. To je događanje na koje se posebno rado odazivaju najmlađi građani Makarskog primorja ¬ djeca, dovodeći sa sobom roditelje, bake, djedove, tete, barbe i susjede.

Biciklijada ima rekreativni karakter, a ovogodišnja 16. tradicionalna Biciklijada u Makarskoj će se održati 26. svibnja 2018. godine (od 9-13 sati), na veselje i ushit svih sudionika koji će zagospodariti gradom bez vozila na motorni pogon, uz poklon majice, zabavni program i lutriju, kad će na jednoj od najljepših riva bicikli, romobili i role biti potpuni vladari.

Početak manifestacije i završno događanje će biti na rivi ispred zgrade Grada, dok se večer prije (petak, 25. lipnja) organizira radionica servisiranja bicikla te koncert mladih makarskih bendova.

Jedan od ciljeva je ponovo pokazati kako smo solidarni i ekološki osviješteni te promicatelji aktivnosti najmlađih sugrađana. Cilj ovakvih aktivnosti je prevencija fizičkog i psihičkog zdravlja - aktivan odmor želimo suprotstaviti dosadi te utjecati na smanjenje interesa za uzimanje droga i alkohola. Napominjemo kako je cilj Biciklijade također i razvijanje odgovornog odnosa u prometu pa i ove godine posebno želimo skrenuti pozornost na zaštitu djece kacigama.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!