Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota) 18:15
Dužina rute
10 km
Polazna lokacija
Zagreb (grad), ispred muzeja Mimara
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
579+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Pedalafest - Kritična masa: Svijest jača na dva kotača UPDATE!

Kritična masa u subotu 26.5. kreće u 18:15 (okupljamo se ispred muzeja Mimara na Rooseveltovom trgu od 17:30).
Vozimo se sljedećom rutom: Perkovčeva ul. - F. Vukotinovića - Žerjavićeva - Baruna Trenka - Hatzova - Kneza Mislava - Trg žrtava fašizma - Ul.kralja Držislava - Boškovićeva - Palmotićeva - Branimirova - Grgura Ninskog - Haulikova - Mihanovićeva - Miramarska - Vukovarska - Ul. Hrvatske bratske zajednice - Slavonska - Marohnićeva - Prisavlje - Savska 160 (Vintage Industrial Bar).

Sindikat biciklista vas poziva na još jednu kritičnu masu, u sklopu ovogodišnjeg Pedalafesta!

Kritična masa završava u Vintage Industrial Baru, gdje će nas dočekati prava glazbena poslastica do dugo u noć! Proslavit ćemo 7. rođendan Sindikata biciklista uz MARKIZ, Scifidelity Orchestra, Nan de SKA, DJ Oli Dobolli, Goulash Disko afterparty i s ULTIMATIVNIM GLAZBENIM GOSTOM IZNENAĐENJA, kojeg ćemo otkriti tek na okupljanju za kritičnu masu!

Ponovno ćemo na trenutak doživjeti grad bez automobila, uživati u zajedničkoj vožnji ulicama i pokušati još jednom svojom masovnošću pokazati da je vrijeme da se bicikl počne shvaćati ozbiljno. Poslat ćemo poruku gradskim vlastima o nužnosti podizanja biciklističke infrastrukture na višu razinu jer mi, kao građani iz čijih se plaća izdvajaju sredstva u gradski proračun, imamo pravo na bolje uvjete za putovanja biciklom na našim zagrebačkim ulicama!

Kritičnom masom ćemo tražiti bolji tretman biciklista u prometu i:
- izgradnju biciklističkih staza/traka koje su široke, bez rinzola, prepreka i guranja s pješacima
- izgradnju cjelovite biciklističke mreže po Zagrebu - kako bi se sigurno i jednostavno biciklom moglo doći od sjevera do juga te od istoka do zapada grada
- obavezu postavljanja kvalitetnih i funkcionalnih parkirališta za bicikle ispred svih trgova, institucija i drugih okupljališta...

Stoga opet idemo na ulice naglasiti potrebu za gradom koji ne robuje automobilima. Želimo grad u kojem se ekološkim oblicima prijevoza poklanja prava pozornost. Želimo grad u koje će biciklisti i pješaci - prirodni saveznici - živjeti bez umjetnih sukoba koje stvaraju nepromišljene i nekvalitetne staze. Vožnjom bicikla dajemo primjer kako se živi i kreće na održiv način. Pokažimo svijetu da nas je puno! Dođite na vlastiti pogon i ponesite zviždaljke, glazbala, rekvizite, dobru volju i puna pluća - pokažimo da se Zagreb voli biciklom! Pozovite prijatelje, roditelje, dječicu i kućne ljubimce i pridružite nam se na još jednoj kritičnoj masi!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!