Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(nedjelja) 11:00
Dužina rute
47 km
Polazna lokacija
Kranj, glavni trg
Kotizacija
40 kn
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
184+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

4. Scottov kolesarski dan v Kranju

Spoštovani prijatelji kolesarstva in kolesarjenja, vabimo vas, da se nam pridružite na 4. Scottovem kolesarskem dnevu v Kranju!
Scottovega kolesarskega dneva ne smete zamuditi, ker:
– se bo med 9.00 in 18.00 odvijal pester spremljevalni in animacijski program za vse starosti,
– boste lahko testirali kolesa Scott,
– boste svoje spretnosti na kolesu lahko preizkusili na Scottovem Pump tracku, ki je letošnja glavna atrakcija, ali na spretnostnem poligonu,
– bo otroke obiskal Kuža Pazi,
– ker bomo imeli bogat srečelov, z glavno nagrado Scottovim kolesom,
– se bodo predstavili različni razstavljavci,
– bomo organizirali različne delavnice, igrali družabne igre,
– bomo poskrbeli, da ne boste lačni,
– vsak udeleženec prejme vrečko z darili sponzorjev in spominsko medaljo,
– se lahko udeležite katerega koli maratona – krajšega (12 km), daljšega (47 km) ali obeh,
– bodo na dogodku prisotni tudi vsi kolesarji Kolesarskega kluba Kranj,
– se bomo družili in zabavali.

Zato ni pomembno, kakšno kolo imate – poganjalčka, cestno, gorsko, treking, ročno, monocikel, BMX ali tricikel, važno je, da ste dobre volje in se pridete družit z nami, s svojimi starimi in novimi kolesarskimi prijatelji in skupaj uživamo v prijetni družbi, vzdušju in športu, ki nam je vsem blizu …

Štart otroškega maratona po ulicah starega mestnega jedra (1 km): 11.00
Štart malega družinskega maratona (12 km): 12.00
Štart malega maratona bo na Glavnem trgu v Kranju, nato bo pot kolesarje vodila skozi Primskovo proti Britofu, kjer trasa zavije proti Brdu in na Kokrici levo proti Rupi. Na križišču z Oldhamsko cesto znova zavije levo in po cesti Staneta Žagarja do križišča z Likozarjevo cesto, kjer se znova vrne proti Glavnemu trgu v mestno jedro Kranja.

Štart velikega družinskega maratona (47 km): 13.00
Štart velikega maratona bo na Glavnem trgu v Kranju, nato pot vodi kolesarje proti Britofu in Visokem, kjer zavije desno in v Velesovem še enkrat desno proti Šenčurju. Nato vseskozi naravnost proti Voklem in desno proti Hrastjam. Od tam vseskozi naravnost do konca Ceste 1. maja, kjer znova zavije v drugi krog.

Kolesarji bodo ves čas vozili med prvim in zadnjim spremljevalnim vozilom ter ob spremstvu policije in zdravstvene službe. Maraton bo potekal pod mobilno oz. popolno zaporo ceste, po kateri poteka trasa. Vse udeležence naprošamo, da upoštevajo navodila organizatorja, policistov in redarjev.

ruta:
http://kklub-sava.si/organizacija-dirk/maraton-scott/trasa-in-opis-proge/

ŠTARTNINE

Štartnina vključuje:

Prijavo, zapestnico za udeležence, vrečko z darili sponzorjev, bon za topel obrok, zavarovanje, organizirano in varno izvedbo kolesarjenja na cesti, kjer bo potekala mobilna zapora oz. občasna popolna zapora.Scottov kolesarski dan je tudi družbeno odgovorna prireditev z dobrodelno noto, saj bo vsak udeleženec prejel simbolični spominek – medaljo, ki jih bodo prav posebej za ta dogodek izdelali varovanci Centra Korak iz Kranja.Cena štartnine za družinski maraton (20 €/4- ali veččlanska družina) velja za celo družino (ena oz. dve odrasli osebi z otroki, ki prebivajo na istem naslovu), vendar pa morajo biti prek spodnjega obrazca prijavljeni vsi družinski člani (Prijavljam še …). Otroci do 18. leta starosti se maratona lahko udeležijo v spremstvu staršev ali druge polnoletne osebe.Štartnina za posameznike znaša 5 €, štartnina za družine s štirimi ali več člani pa znaša 20 €, in sicer za predprijave do vključno 25. 5. 2018.Za prijave na dan prireditve štartnina znaša 7 € (posamezniki) oziroma 28 € (4- ali veččlanske družine).Zaželeno je, da se štartnina poravna na TRR Kolesarskega kluba Kranj, 07000-0000538149, odprt pri Gorenjski banki. Namen plačila: ŠTARTNINA SCOTT 2017 (in osebni podatki prijavljenega, če plačnik štartnine ni enak prijavljenemu). Za udeležence maratona velja, da je prijava potrjena, če je plačilo na TRR izvedeno do vključno 25. 5. 2018. Po prejetem plačilu boste po pošti prejeli račun o plačani štartnini. Lahko pa štartnino poravnate tudi na dan prireditve.Če želite štartnino za predprijave poravnati na dan prireditve (ne na TRR), je zaželeno, da v rubriki vprašanja, predlogi … napišete “plačam na dan prireditve”.Na dan prireditve, 27. 5. 2018, bo družabni del prireditve na prireditvenem prostoru v centru mesta potekal že od 9.00 ure dalje, ko lahko tudi dvignete vrečke s praktičnimi darili sponzorjev in zapestnice za udeležence.Udeleženci, ki boste na prireditev prišli z avtomobilom, lahko parkirate v okolici mestnega jedra. Vsa parkirišča so ob nedeljah brezplačna.Če želite in se čutite sposobne, lahko odpeljete tudi oba maratona. Oz. če se boste odločili za daljši maraton in se boste vmes premislili, ga lahko končate tudi že po enem krogu.V kolikor boste štartnino za maraton poravnali na TRR in ste imetnik katere od zgoraj navedenih kartic, s katerimi imate 10-% popust, si le tega ob plačilu, prosimo, obračunajte sami. Cena štartnine na posameznika v tem primeru znaša 4,5 €. Kartico boste morali predložiti ob dvigu zapestnice in vrečke z darili sponzorjev.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!