Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(nedjelja) 12:00
Dužina rute
55 km
Polazna lokacija
Trogir, riva
Kotizacija
100 kn
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
135+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Outdoor Trogir festival - 2 islands on 2 wheels


Start ovogodišnjeg izdanja 2IslandOn2Wheels je sa gradske rive. Uvodni dio kruga se vozi pod policijskom pratnjom te nakon prvog kilometra policija se odvaja a natjecatelji nastavljaju usponom do vrha Čiova koji je na mjestima i do 20%.. Na 5 – om kilometru stižu do malog mjesta Žedno gdje započinje prava avantura i tu svi natjecatelji ulaze u prvi krug.


Slijedi single track, spust kroz maslinik i šumu. Da ne bude dosadno, odmah nakon toga ide tehnički uspon, također single trackom. Na ovoim singlovima molimo natjecatelje za pojačan oprez. Slijedi brzi dio utrke, kilometar ceste te široki makadamski put sve do „punte“ Čiova. Drugi spust, već svima dobro poznat, je kroz šumu te se natjecatelji spuštaju do razine mora i nastavljaju malim šumskim singlom uz more do širokog makadama u dužini 2,5 km.

Na 20 –om kilometru, odmah na izlazu s makadama ih čeka feed zona a prije novog tehničkog dijela, single tracka s kombinacijom kratkih uspona i spusteva kroz mjesto Slatine. Izlazi se na kratki, ali strmi cestovni uspon. Natjecatelji se s ceste upućuju na makadamski široki put s kojeg pak slijedi treći spust, dosta strm i dug te opet molimo za pojačan oprez.


Da bi se na 30 – om kilometru zatvorio krug, natjecatelji se moraju ponovo popeti do vrha, a posljednji dio ujedno je i najteži – tehnički uspon single trackom nakn kojeg ih čeka cilj u mjestu Žedno. Tu će biti postavljena feed/tech zona za sve natjecatelje koji ulaze u drugi krug. Nakon ulaska u cilj i osvježenja, natjecatelji se u vlastitom aranžmanu vraćaju u grad gdje ih čeka ručak, proglašenje najboljih uz svečano zatvaranje Trogir Outdoor festivala.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!