Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota) 10:00
Dužina rute
15 km
Polazna lokacija
Varaždin, ASC (Koprivnička 2)
Kotizacija
10 kn
Broj pregleda
200+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Sedi na bic i skoči do goric 2018.

Udruga Vinogradara i voćara Sv. Antun Tužno u subotu, 28. travnja s početkom u 10 sati organizira osebujnu biciklijadu pitoresknim vidovečkim krajem pod nazivom „sedi na bic i skoči do goric“.

Polazak je iz ASC Varaždin, koji je tradicionalno generalni sponzor i pokrovitelj ove manifestacije kojoj je cilj poticanje zdravog sportskog života.

Ruta biciklijade povezuje urbanu sredinu grada Varaždina s ruralnim područjem općine Vidovec i sela Tužno, te općinu Beretinec i Črešnjevo. Na cilju trase u predjelu Risnjaki nalazi se pokazni vinograd „Tužanjske gorice“.

Sudionicima će se na startu podijeliti prigodni pokloni sponzora i donatora te će se moći uplatiti simbolična kotizacija u iznosu od 10kn. Cijelu manifestaciju prati osiguranje od strane PPRP Varaždin, a održat će se i edukativno predavanje mlađim sudionicima Biciklijade o sigurnost biciklista u prometu.

Najmlađima će se podijeliti prigodne bojanke i reflektirajući prsluci.

– Sve sudionike upozoravamo na poštivanje Zakona o sigurnosti u prometu, u kojem je naglašeno da na biciklijadama mogu sudjelovati djeca starija od 9 godina te da ona do 14 godina moraju biti u pratnji punoljetne osobe. Djeca do 16 godina starosti moraju nositi zaštitne kacige – ističu organizatori.

Inače, u Vidovcu će se održati i natjecanje u sporoj i spretnoj vožnji, a pobjednike očekuju vrijedne nagrade.

Uz to, u krugu općine Vidovec svi sudionici moći će se okrijepiti pićem i slasticama koje donira tamošnja Udruga žena.

Dodajmo da će na startu biciklijade društvo Crvenoig križa mjeriti tlak i razinu šećera u krvi. Za sve sudionike Udruga branitelja pripremit će grah a PPP Cafuk donirat će sarmu.

Također, i Udruga vinogradara Sv.Antun Tužno priprema prigodnu zabavu uz okrijepu „tužanjskom kapljicom“ proizvedenom u vlastitom vinogradu.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!