Sa datumom 13.7.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19. Okupljanja veća od 100 osoba moraju biti prijavljena barem 48 sati ranije, uz obavezno vođenje evidencije svih prisutnih, i poštivanje pravila za organizatora i sudionike.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom su omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi . Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota) 08:00
Dužina rute
200 km
Polazna lokacija
Bregana, caffe bar Romansa.
Kotizacija
70 kn
Organizator kontakt
Broj pregleda
467+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

BRM200; Žumberak ^2 UPDATE!

26.5.2018. s početkom u 8:00 sati na rasporedu je treće izdanje breveta Žumberak².

Start je u Bregani iz caffe bara Romansa.

Tradicionalno za ovaj brevet i ove godine voze se dva kruga po Žumberku i okolici, a ruta nas vodi novim putevima kako bi i dalje nastavili upoznavati Žumberački kraj sa svim njegovim ljepotama.

Nakon starta i laganih uvodnih 10 km slijedi uspon prema Žumberačkom gorju, u Novom Selu Žumberačkom skrećemo desno te nas ruta ove godine po prvi put vodi preko granice, na drugu stranu Žumberka, onu Slovensku.

Obavezno sa sobom ponijeti putnu ispravu (putovnicu ili osobnu iskaznicu).

Slijedi spust prema rijeci Krki i pitoresknom gradiću Kostanjevica na Krki gdje se u baru Štraus smještenom na samoj obali rijeke nalazi prva kontrolna točka.

Vožnja se nastavlja dolinom Krke i Save do graničnog prijelaza u Bregani i povratka u Hrvatsku, te prvi krug završava na startno-ciljnoj lokaciji u caffe baru Romansa, gdje je i druga kontrolna točak.

Drugi krug se vozi u istom smjeru kao i prvi te prati rutu prvog kruga do Novog Sela Žumberačkog, s time da ne skrećemo prema Sloveniji nego nastavljamo glavnom cestom, odnosno dobro poznatom rutom kojom se brevet vozio prošle dvije godine.

Kroz nekoliko Žumberačkih sela, pokraj Sopotskog slapa, jame Jazovke, mirnim i slabo prometnim cestama dolazimo do 3. kontrolne točke gostione Ilas u kojoj je organizirana okrijepa za sve randonneure.

Nakon okrijepe nastavljamo spustom prema Krašiću, te uz rijeku Kupu i najstariju hidroelektranu u Hrvatskoj koja se nalazi na ulazu u gradić Ozalj u kojem se nalazi 4. kontrolnoj točkai u caffe baru Tropic.

Završni dio breveta je pretežno ravan a vodi nas do Karlovca, pa starom karlovačkom cestom preko Jastrebarskog, te kroz Samobor do cilja u Bregani.

Za sudjelovanje na brevetu potrebno je imati ispravan bicikl, reflektirajuće trake ili prsluk za vožnju noću, svjetla na biciklu.

Preporučljivo je imati rezervnu gumu i zračnicu, pumpu i alat.

Obavezno je nošenje kacige.

Prijave
Startna pristojba iznosi 70 kn. Po uspješno završenom brevetu možete dodatno naručiti komemorativnu medalju za 70 kn.

Prijaviti se možete do 25.5.2018. u 23:59. U prijavi navedite Vaše ime i prezime, godinu rođenja, poštansku adresu, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo dobiti za vrijeme brevetaPrijavite se na e-mail tomislav.barbic1@gmail.com .

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!