Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(petak) 18:00
Dužina rute
10 km
Polazna lokacija
Banja Luka, park Petra Kočića
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
34+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

6. Banjalučka kritična masa

„Banjalučka kritična masa #06:

U petak, 30. marta od 18.00 časova održaće se šesta "Banjalučka kritična masa" (BKM)!

Okupljanje u parku Petar Kočić od 17.45 časova.

U pomen našem sugrađaninu Davidu Dragičeviću, prije početka vožnje u parku Petar Kočić održaće se minut ćutanja.

Svi građani koji se tada nađu u Banjaluci pozvani su da učestvuju u vožnji na svojim biciklima kako bi zajedno ukazali na prepreke za bicikliste i pješake u naselju Lauš.
Predstavnici BKM u martu su se sastali sa stručnjacima iz oblasti prostornog planiranja i urbanog saobraćaja kako bi komentarisali novi regulacioni plan na području naselja Lauš, kojim je predviđena izgradnja nefunkcionalnih dijelova biciklističkih staza. Vožnjom kroz ovo veliko banjalučko naselje iz BKM apelujemo na potrebu da se regulacioni planovi u Banjaluci prilagode biciklistima i pješacima na način da ih se ohrabruje da više pješače ili voze bicikl, a
ne da se isključivo pogoduje korisnicima motornih vozila nauštrb nemotorizovanim vidovima transporta.

Pozivaju se i vozači motornih vozila da budu obazriviji prema biciklistima i pješacima, naročito na području naselja Lauš gdje nesavjesni vozači svojim vozilima parkiranim na trotoarima i biciklističkim stazama prekidaju i remete pješački i biciklistički saobraćaj.

Ako i Vi želite da Banjaluka ponovo bude grad po mjeri građana i biciklista, pridružite nam se
na BKM #6.

Za vožnju se opremite aktivističkim duhom i ne zaboravite biciklistički entuzijazam! Zajedno smo vidljiviji i sigurniji!

„Banjalučka kritična masa (BKM) je mjesečni događaj koji okuplja ljubitelje i korisnike bicikla s ciljem uživanja u zajedničkoj vožnji, promovisanja bicikla kao prevoznog sredstva, obrazovanja i informisanja biciklista i ostalih učesnika u saobraćaju te zagovaranja unapređenja biciklističke infrastrukture.“

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!