Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(nedjelja) 11:00
Dužina rute
45 km
Polazna lokacija
Gorica Lipnička, Srce prirode
Kotizacija
70 kn
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
403+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

1. Brdska biciklijada - Srce prirode

Obroncima i dolinom gore Vodenice (538 m. nadmorske visine) uz šume, doline rijeke i ruralna naselja prolazi ova atraktivna biciklistička ruta, čiji je start i cilj u obiteljskom turističkom objektu „Srce prirode“ u naselju Gorici Lipničkoj - općina Ribnik. U turističkom naselju je moguć i boravak sa noćenjem i punim pansionom, natkriveni bazen i razne druge sportske aktivnosti (više na web stranici Srce prirode - www.srceprirode.hr ).

Nakon starta polazi se prema naselju Pišćetke i Grdun gdje je prvi kraći odmor i okupljanje na kupalištu uz rijeku Dobru. Dalje se ide prema Jaškovu i Gornjem pokuplju. Nastavlja se vožnjom uz rijeku Kupu i ruralna naselja Levkušje i Polje Ozaljsko prema gradu Ozlju. Dolaskom u stari grad Ozalj, koji je sagrađen kao utvrda na stijeni iznad rijeke Kupe predviđen je kraći odmor i okrijepa.

Nastavljamo dalje ruralnim naseljima Boševci, Police kroz predivne obronke i netaknutu prirodu, vinograde i šume sve do općine Kamanje. U Kamanju se predviđa kraći odmor i okupljanje kako bi zajedno krenuli dalje prema naseljima Donji i Gornji Bukovac i dolaskom u mjesto Žakanje predviđeno je kraće zaustavljanje zbog okupljanja grupe. Od Žakanja do Ribnika vozi se županijskom cestom.

Preporučeno je da sudionici ove biciklijade imaju fizičku pripremljenost na rekreativnoj razini, jer ruta ima dosta uspona. Ukupan visinski uspon je oko 500 metara. Startnina iznosi 70,00 kuna i uključuje: majicu, ručak i okrijepu na predviđenim odmorima(stari grad Ozalj i Ribnik), te pratnja servisnog vozila.

Vozi se na osobnu odgovornost, cijeli put je asfaltna podloga i treba paziti na ostali promet, iako je on minimalan (vozi se uglavnom lokalnim cestama sa minimalnim prometom vozila). Obavezno je nošenje zaštitne kacige

U slučaju izrazito lošeg vremena (kiša) biciklijada se odgađa za neki drugi termin. Informacije dostupne na Facebook stranici kluba BBK T-REX

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!