Sa datumom 13.7.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19. Okupljanja veća od 100 osoba moraju biti prijavljena barem 48 sati ranije, uz obavezno vođenje evidencije svih prisutnih, i poštivanje pravila za organizatora i sudionike.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom su omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi . Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(nedjelja)
Dužina rute
24 km
Polazna lokacija
Ljubuški
Kotizacija
- - - -
Organizator kontakt
Broj pregleda
170+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

2. Ljubuška biciklijada

Program „2. Ljubuške biciklijade“ počinje startom rekreativne ture ispred zgrade Općine.

Rekreativna tura dalje ide preko mjesta Humac sve do nasipa uz rijeku Trebižat te se nasipom nastavlja do slapova Koćuša u mjestu Veljaci.

Na slapovima Koćuša predviđen je kratki predah uz okrijepu voćem i vodom nakon čega se kreće na povratak istim putem.

Duljina ture je cca 12 km u jednom smjeru, a podloga je djelomično asfalt dok je nasip uz rijeku koji čini većinu ture makadamski dio.

Povratak na plato iza zgrade Općine predviđen je oko 13 sati gdje ujedno počinje i domjenak za sve sudionike biciklijade.

Poligonska natjecanja za djecu osnovnoškolskog uzrasta te utrka djece predškolskog uzrasta (kategorija ciciban) počinju također u 13 sati dok će dodjela medalja i plaketa za najspretnije biti u 16 sati.

Kandidati koji će sudjelovati na poligonskim natjecanjima bit će razvrstani u sljedećie kategorije:
1. 1-3 razred OŠ
2. 4-6 razred OŠ
3. 7 - 9 razred OŠ
4. Djevojčice
dok će sva djeca predškolske dobi (kategorija ciciban) ravnopravno sudjelovati u utrci revijalnog karaktera.

Pozivamo sve zaljubljenike u bicikliranje da nam budu dragi gosti te da svojim sudjelovanjem uveličaju ovu manifestaciju.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!