Polazak
(subota) 10:00
Dužina rute
45 km
Polazna lokacija
Bihać, Gradski trg
Kotizacija
18,58
Organizator kontakt
Broj pregleda
1418+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

NOVO! 9. Međunarodna biciklijada NP Una 2018. UPDATE!

Na sastanku Upravnog odbora odrzanom 03.08.2018. godine isti je donio odluku da se 9-ta međunarodna biciklijada NP Una ODGAĐA ZA SUBOTU 11.08.2018. godine u 08.00h.
Razlog odgađanja je tragedije koja je pogodila naš grad gdje su trojica naših sugrađana nesretnim slučajem izgubilo život.
Vodeci se moralnom i ljudskom sviješću te odlukom o proglašenju dana žalosti od strane Gradonačelnika grada Bihaca broj:01-05-4091/18 od 03.08.2018. godine.
Ovom prilikom u ime svih članova RBK Japod izjavljujemo saučešće porodicama nastradalih te brz oporavak nastradalim koji se nalaze trenutno na lječenju u KB dr. Irfan Ljubijankić.
Predsjednik Upravnog odbora:
Alan Džanić


Rekreativno biciklistički klub Japod u skladu sa svojim redovnim godišnjim aktivnostima organizira 9. Međunarodnu biciklijadu NP Una 2018.

Ove godine smo prisiljeni mijenjati plan biciklijade zbog zabrane Hrvatske da se voz sa kojim smo do sada vraćali bicikliste ne može kretati ovim dijelom pruge do daljnjeg.

Ovaj prelijepi detalj biciklijade pokušat ćemo zamijeniti dužim boravkom u srcu NP Una, Štrbačkom buku te kulturno-umjetničkim programom u samom Kulen Vakufu, imanju Discover, uz grupu ZIPPO, bogatu tombolu i bogatu okrepu (ručak u toku i po završetku same biciklijade).

Mjesto i vrijeme okupljanja, prijave učesnika:

Glavni trg u centru grada, preko puta općine Bihać, dana 11.08. 2018.godine, nedelja od 08,00 - 09,30 sati.
Kulturno umjetnički program (domaći folklor) od 09,00 – 09,30 sati

Obraćanje čelnika grada – sportskog saveza te domaćina organizatora biciklijade, sa upoznavanjem učesnika o propozicijama biciklijade. Od 09.30

Start: polazak sa glavnog trga Bihaća u 10.00 sati.

Staza biciklijade duga je 47 kilometara i kreće se od Bihaća preko Golubića, Ripča, Gorjevca, ulaz u NP Una, spušta se prema Štrbačkom Buku, zatim do sela Ćelije, te završava u Kulen Vakufu u turističkom centru Discover na ulazu u Kulen Vakuf na samom slapu – buku.

Ukupna visinska razlika je 737 mnv.

Na slijedećem linku imate profil staze: https://connect.garmin.com/modern/activity/2748282950
Pristizanje u Kulen Vakuf u poslijepodnevnim satima i tu završava vožnja.

RBK Japod je za vozače osobnih vozila koja ostanu u Bihaću obezbjedio autobus koji će ih vratiti po vozila i sa istima se mogu vratiti u Kelen Vakuf na druženje uz muziku.

U Discover imanju će biti mjesta za postavljanje šatora te učesnici mogu ponijeti šatore i ostati na konaku-noćenju, jer je druženje planirano do u kasne sate.

U toku biciklijade predviđene su dvije pauze za osvježenje, odnosno (feed-zone) i to na Gorjevcu pri samom ulazu u NP Una i druga na Štrbačkom Buku.

Startnina, kotizacija iznosi 35 KM

Učesnicima biciklijade obezbijeđeno je sljedeće:

Medicinska pomoć, tehnička pomoć, zajednički ručak nakon biciklijade, okrepa na stazi (feed-zone) 2X, besplatan ulaz u NP Una, sendvič na Štrbačkom buku, kulturno umjetnički program (folklor) prije starta biciklijade, muzika uživo u Kulen Vakufu – grupa “Zippo”, ručak uz degustaciju alkoholnih i bezalkoholnih napitaka, 1 kupon za tombolu, Tops, biciklistička marama i jos niz iznenađenja…

Ove godine organiziramo i bogatu tombolu:

TOMBOLA : 1. Nagrada - MTB bicikl
Jedan kupon je sadržan u kotizaciji, a svaki naredni moći ćete kupiti po cijeni od 5 KM.

NAPOMENA :
Organizator ne snosi odgovornost za djelovanje sudionika prema sebi i trećim osobama. Pravo sudjelovanja u biciklijadi ima onaj koji posjeduje tehnički ispravan bicikl i prihvaća naše uvjete oslobođenja od odgovornosti. Samim pristupom biciklijadi svaki učesnik učestvuje na vlastitu odgovornost. Biciklijadu će na čelu kolone voditi iskusni vodiči iz Kluba RBK Japod i zabranjuje se prelazak naprijed iz sigurnosnih razloga. Policijska pratnja obezbjeđena, te vozilo „metla“ za bicikliste koji budu imali kvarova na biciklima.
Za sve učesnike obavezno nošenje kacige!


Kako je bilo prijašnjih godina možete pogledati:

2016.
http://rbk-japod.org/portfolio-view/7-medunarodna-biciklijada-np-una-2016/

2017.
https://www.facebook.com/ksenija.kulic.3/media_set?set=a.1769404543073873&type=3

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!