Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota) 10:00
Dužina rute
32 km
Polazna lokacija
Mokronog, glavni trg
Kotizacija
100 kn
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
360+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

13. Kolesarski maraton po Mirnski dolini

13. Kolesarski maraton po Mirnski dolini.
MOKRONOG, 23. Junij 2018

o Dan prireditve: sobota, 23.06.2018
o Start in cilj: Trg v MOKRONOGU , ob 10.00 uri

o Prijave: predprijave do srede 20.06.2018, na TRR: 02971-0253348014 NLB, poslovalnica Trebnje in na dan prireditve od 8.00 dalje.

o Startnina: pred prijava 13€, na dan prireditve je startnina 15€, družinska 25€,popust z olimpijsko kartico 10%. Za otroke mlajše od 14 let startnine ni.

o Potek proge: Proge potekajo po dolini reke Mirne in Temenice ter po okoliških gričih, so v celoti asfaltirane in razgibane. Ob progi se boste na Mirni,Hincah(Krmelj) in na startno ciljnem prostoru okrepčali. Maraton je speljan po zanimivih krajih Mirnske doline in njihovih znamenitostih.

Veliki maraton 51 km:
Mokronog – Puščava – Šentrupert – Mirna – Gomila - Rodine Trebnje -Mirna (okrepčevalnica) – Slovenska vas – Puščava– Hrastovica - Pijavice –Gabrijele – Krmelj – Hince (okrepčevalnica) – Križišče– Tržišče –Mokronog (cilj).

Mali maraton 32 km:
Mokronog – Puščava – Šentrupert – Mirna – Rodine – Gomila – Trebnje –Mirna (okrepčevalnica) –Mokronog (cilj).

Družinski maraton 12 km:
Mokronog – Puščava - Hrastovica – Pijavice – Mokronog (cilj).

• Pravila: Na maratonu lahko sodelujejo vsi, ki se počutijo sposobni prekolesariti 51, 32 ali 12 km dolgo progo. Otroci, stari do 14 let, smejo kolesariti le v spremstvu staršev, oziroma polnoletne osebe.

Maraton bo potekal ob normalnem prometu, zato so kolesarji dolžni spoštovati cestnoprometne predpise in navodila organizatorja.

Udeleženci kolesarijo na lastno odgovornost in po svojih zmožnostih. Organizator ne jamči za škodo, ki jo udeleženec povzroči sebi, drugim udeležencem ali tretji osebi.

Za varen potek prireditve bodo skrbela vozila organizatorja in redarji na progi.

Na progi bosta dve okrepčevalni postaji, obvezna je uporaba kolesarske čelade. S podpisom prijavnice in startom kolesarji potrdijo, da so seznanjeni z določili razpisa.

• Nagrade Udeleženci, ki prevozijo maraton, prejmejo spominsko medaljo, pijačo na okrepčevalnicah in topel obrok (mešano meso na žaru ).
Po končanem maratonu bomo iz žrebali praktične nagrade naših sponzorjev .

• Za konec bomo podelili pokale najstarejšemu, najmlajšemu udeležencu in najštevilčnejši ekipi.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!