Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota) 13:30
Dužina rute
10 km
Polazna lokacija
Trg Nezavisnosti, Podgorica, Trg Nezavisnosti
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
47+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

53. Critical Mass - Biciklo (je) zakon

Drage i dragi naši,

Mi smo dobro što i vama želimo.

Evo nas pedeset treći put pred vama da zajedno sprovedemo ovu tradicionalnu gradsku vožnju. Pomislite koliko događaja je u Crnoj Gori ponovljeno ovoliko puta i shvatićete značaj, upornost i predanost ovome što radimo. I nije uzaludno. Poistigli smo cilj, da se osvijesti značaj vožnje bicikla u gradskom prevozu, pa je i svaka posledica toga jasna.

Evo nas sada sa projektom „Biciklo (je) zakon“ u rukama. Proteklih mjeseci smo proučavali zakonsku regulativu i najbolja riješenja pokušali da uklopimo u naše zakone zarad povećanog nivoa bezbjednosti i postavljanja jačih temelja razvoja i napretka biciklizma u Crnoj Gori. O tome smo raspravljali na našoj fejsbuk stranici, a i šire, pa se nadamo da su naši predlozi i oni koje smo prihvatili, jer su bili argumentovani, nešto najbolje što u ovom trenutku možemo ponuditi Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima, Zakonu o putevima i Pravilniku o saobraćajnoj signalizaciji. Ako se prihvate naši predlozi, to neće biti dovoljno, jer je jednako značajno i primjeniti ih u praksi, u suprotnom naš veliki uloženi rad ostaje samo slovo na papiru. Mi vjerujemo da je ovo bilo vrijedno truda, a Greenhome i EU su to prepoznali i podržali nas. Ostalo je na državnim institucijama da pokažu koliko su dorasle današnjem trenutku i potrebama građana.

Čekamo vas 27. januara u 13,00 na starom mjestu bez obzira na vremenske uslove da pokažemo da nas ima i da nam je stalo.

Djeca su dobrodošla

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!