Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota) 06:30
Trajanje
2 dana
Dužina rute
89 km
Polazna lokacija
Maribor, Maistrov Trg
Kotizacija
925 kn
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
63+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Istrski labirint in Momjanski maraton z gorskim kolesom

»ISTRSKI LABIRINT« IN MOMJANSKI »MARTINOV MARATON«
(Gorsko kolo – 2 DNI)

Odhod: 11. – 12. November 2017

Vabimo vas na prav poseben kolesarski izlet v Hrvaški del Istre. Pridružite se nam na skupinski turi po pravem labirintu istrskih gorskokolesarskih poti, raziskovanju čudovite jesenske narave. Polja, vinogradi, obala morja, reka Mirna, stare vasice. Vrhunec bo nedeljska udeležba na tradicionalnem Momjanskem Martinovem kolesarjenju. In še tole... Momjan je seveda evropsko priznana »oaza sladkega muškata«

Težavnost: lahko/srednje zahtevno, primerno za vse rekreativne kolesarje

Oprema: Gorsko kolo, zimska/topla kolesarska oblačila


PROGRAM KOLESARSKEGA IZLETA:
1 .DAN: SLOVENIJA – NOVIGRAD - KOLESARJENJE PO REGIJI NOVIGRAD/BRTONIGLA/REKA MIRNA

Odhod iz parkirišča za avtobuse izza mariborskega gradu (Maistrov Trg) na Mlinski ulici ob 06.30 uri in vožnja v smeri Celja, Ljubljane, Portoroža. Prehod meje in nadaljevanje poti v Novigrad. Priprava koles in opreme. Nato pa se bomo že pred poldnevom bomo podali na raziskovanje zaledja obale na izjemno atraktivni skupinski vožnji. Tempo bo prilagojen, napravili bomo postanek za fotografiranje, okrepčilo..

TRASA: Predvidena je vožnja po obali Novigrada, nato nadaljevanje po notranjosti do kraja Karigador, od tam ponovno po stezah v smeri vasi Brtonigla. Med vinogradi nadaljujemo vse do spusta v dolino reke Mirne. Ob reki Mirni, potujemo do vzpona v smeri Nove Vasi, nato pa sledi vožnja po stezah nazaj v Novigrad. Trasa je enostavna, z nekaj tehničnimi odseki. Traso pa bomo prilagodili tudi trenutnem stanju terena in vremenskim razmeram. (okvirni podatki: 57 km , 450 v.m., poljske poti, kamnita podlaga, asfalt)

Po kolesarjenju sledi nastanitev v hotel-penzionu v središču Novigrada, tik ob obali/rivi. Prosto za druženje. Skupna večerja v hotelu. Nočitev.

2. DAN: NOVIGRAD – PREVOZ V MOMJAN IN “VINSKI MARATON MOMJAN 2017” – POVRATEK V SLOVENIJO
Zajtrk. Po zajtrku sledi priprava prtljage in koles za transfer. Nato pa odrinemo na severni del istre, v smeri Buj in mesteca Momjan. V slikovitem mestecu Momjan na severu hrvaške Istre, ki se nahaja nedaleč od meje s Slovenijo, se bo 12. novembra odvil že tradicionalni kolesarski dogodek Momjanski kolesarski maraton. Kolesarili bomo v čast praznika Sv. Martina, ki je tudi zaščitnik mesta Momjan. Številni kolesarji rekreativci vseh starosti in iz vseh okoliških dežel, se bomo podali z gorskimi kolesi na vodeno turo po prelepi Istri, ki bo ta čas že odeta v pozne jesenske barve. Kolesarili bomo po okolici Momjana, se podali na del trase stare železniške proge Parenzana. Skozi mesteca, skozi gozdove, uživali boste v razgledih. Vsa okolica Momjana slovi po odličnih vinih in vinogradih, med katerimi velja še posebej izpostaviti sladki momjanski muškat. Tega boste po končanem kolesarjenju lahko tudi pokusili v kakšni od kleti oziroma gostiln. Domačini pa nam bodo na prireditvenem prostoru pripravili še domač obed. Rezultatov in časov ta dan ne bo. Vsak, ki pripelje z vodnikom v cilj je tudi zmagovalec. Po končanem programu sledi prevoz proti Slovenji in domu, kjer se poslovimo v poznih večernih urah.

TRASA: tehnično nezahtevna, nekaj krajših strmih vzponov, gozdne poti, makadam, delno asfalt) dolžina 32 km – nekaj krajših vzponov (ca. 400 v.m)

Potek trase: Momjan - Sv Mauro - Smilovići - Krog - Bibali - Triban - Parenzana - Grožnjan – Sv. Juraj - Makovci - Poropati - Kornarija - Marušići – Črnci - Momjan.


Cena:

132,00 € - pri najmanj 14 prijavljenih kolesarjih

123,00 € - pri najmanj 16 prijavljenih kolesarjih

Opozorilo organizatorjev: Obvezna uporaba čelade!

Najmanjše število udeležencev: 14

Cena vključuje: prevoz potnikov in koles po programu, nastanitev v družinskem hotelu v središču Novigrada na osnovi ene nočitve z zajtrkom, organizirana večerja v lokalni restavraciji – tipične istrske domače jedi: domače testenine z divjačinskim golažem, istrski »ombolo« s krompirjem in prilogo, sladica/kroštule), turistično takso, asistenco predstavnika agencije, lokalno vodenje po trasi prvi dan pod taktirko D. Bukovca (kolesarski klub Novigrad) , stroške organizacije, darilce, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV.

Cena ne vključuje: pijače pri obrokih, prijavnine za Momjanski vinski maraton 40 KUN. (vodstvo, organizacija, kolesarska malica na prireditvenem prostoru, okrepčilo na poti med kolesarjenjem)

Zavarovanje rizika odpovedi: 10 € - možnost plačila samo istočasno s prijavo.

Odhod: Maribor, Slovenska Bistrica, Celje

OOMED

Splošni pogoji so sestavni del programa!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!