Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(utorak) 17:00
Trajanje
5 dana
Dužina rute
300 km
Polazna lokacija
Zagreb, Park 148. trnjanske brigade
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
689+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Akcija Biciklom za Vukovar 2017.

Svake godine 18. studenoga obilježava se godišnjica junačke žrtve Vukovara Grada Heroja. Tim povodom, Akcija "Biciklom za Vukovar" i ove godine kao i prethodnih 5 godina, poziva sve zainteresirane pojedince da se odvaže i postanu sudionici ove dragovoljne akcije!

O AKCIJI:
Akcija je započela u zimu 2012. spontano i iz srca, kao osobno putovanje 7 prijatelja u potrazi za nečim što nisu mogli izraziti riječima. Sjeli su na svoje bicikle i bez posebnog plana, zaputili se prema Vukovaru. Potaknuti osobito pozitivnim životnim iskustvom toga putovanja i u želji da ga omoguće i drugim ljudima, uspostavljena je tradicija koja se održava svake godine i otvorena je za sve pozitivne pojedince. Otada akcija raste i postaje organiziranija no i dalje zadržava svoj neprofitan i dragovoljan karakter.

SMJEŠTAJ, HRANA i POVRATAK:
Za sudionike akcije, organiziran je besplatni smještaj (u dvoranama, društvenim domovima i školama) kao i besplatni povratak autobusom za Zagreb (uključujući i bicikle). Sudionike očekuje četverodnevno zajedničko putovanje biciklom, međusobno, druženje i obilazak znamenitih lokacija. Akcija je potpuno besplatna i organizira se uz dobru volju biciklista sudionika, kao i velikodušnu potporu općina, obrazovnih ustanova, udruga, kulturnih društava itd. Hrana će na pojedinim točkama puta također biti osigurana no u pravilu sudionici si sami osiguravaju dodatne obroke na brojnim zaustavljanjima u mjestima koje prolazimo putem.

PREPORUČENA OPREMA ZA PUTOVANJE U STUDENOME:
- OBAVEZNA OPREMA: Servisiran bicikl, prednje i stražnje svjetlo, reflektirajući prsluk, kaciga (za osobe mlađe od 16 godina), stražnji nosač tereta + bisage (alternativno, udoban ruksak).
- DODATNA OPREMA: pak pauci, uže ili ljepljiva traka, katadiopter (mačje oko) na oba kotača, 1-2 Rezervne zračnice, pumpa za vaš tip zračnice, osnovni set alata za popravak bicikla (u praksi uvijek netko u grupi već ima set alata, stoga bez stresa), blatobrani.

ODJEĆA I OSOBNI PREDMETI: Podložak za spavanje, vreća za spavanje, set za osobnu higijenu + manji ručnik, toalet papir, šuškavac/deblja jakna, kapa, šal, zimske rukavice zamjenska odjeća (3-4 para čarapa i gaća, 4 kratke majice, zamjenske hlače i majica dugih rukava), protukišna oprema (kabanica/nepropusna jakna i hlače), pouzdana obuća. - U pravilu opremiti se lako no slojevito i te prilagodbom slojeva održavati ugodnu tjelesnu temperaturu, niti prehladno niti pretoplo. - Ostati topli, no suhi.

PLAN PUTOVANJA:
Polazak i početak akcije je 14. studenoga 2017. u 17:00 sati iz parka 148. brigade u Zagrebu no akciji se može pristupiti bilo gdje na njenoj ruti do Vukovara.
------------------------------------
Akcija "Biciklom za Vukovar" (300km)
Zagreb (14.11.) -> Vukovar (17.11.)

uto, 14.11. Zagreb -> Novoselec (58km)
sri, 15.11. Novoselec -> Nova Kapela (114km)
čet, 16.11. Nova Kapela -> Ivankovo (92km)
pet, 17.11. Ivankovo -> Vukovar (30km + razgledavanje)
sub, 18.11. Vukovar, sudjelovanje u mimohodu sjećanja, povratak autobusom u večernjim satima
------------------------------------

Molimo sve zainteresirane da proslijede svoje podatke na email biciklom.za.vukovar@gmail.com
Prijava treba sadržavati:

1. Ime i prezime
2. OIB
3. godište rođenja
4. Mjesto priključivanja akciji
5. kontakt mobitel
6. kontakt email

Daljnje informacije bit će objavljivane u nadolazećim danima.
Na sva pitanja nastojat ćemo odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!