Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(nedjelja) 11:00
Dužina rute
126 km
Polazna lokacija
Beograd, Terazije, plato
Kotizacija
225 kn
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
217+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Granfondo Belgrade 2017.

Ako već niste, prijavite se na: bit.ly/GranfondoPrijava

vožnju od 126 ili 75km

Grupni start na Terazijskom platou; Zatvorena vožnja – Svi učesnici u pratnji vozila (iza vozila trke);

Nakon 600 m vožnje ravnom deonicom, očekuje vas skretanje u desno i posle 1 km skretanje u levo. U naredna 2 km staza je skoro prava, sa laganim usponom.

Prolazi se pored impozantnog Muzeja istorije Jugoslavije (koji vam toplo preporučujemo da posetite), blago se skreće na desno i uskoro stiže do kružnog toka iz koga se izlazi na levo. Zvanični start trke – Sudija daje znak za zvanični početak trke.

Prvih 10 km vožnje ulicama grada, staza je sa blagim skretanjima, valovita i sa laganim usponom od 2.5% do max 6%.

U prvih 1-2 km očekuje se razdvajanje grupa i formiranje manjih grupa u skladu sa individualnim performansama učesnika.

Nakon odmora na blagom spustu od podnožja planine Avala, staza u dužini od 5 km ima kontinuirano blagi uspon sve do 20-og kilometra, što će izazvati dodatno pregrupisavanje.

Nedostatak daha i težina u nogama će biti uobičajeni kod većine od vas. Od 33-37,6 km staza ide blago nizbrdo (-3.5%, max -7.1%), što omogućava vozačima mali predah, a pojedinima od vas da popravite poziciju ili dostignete grupu ispred sebe.

Posebno treba da obratite pažnju na završnu deonicu spusta, gde dolazi do razdvajanja GRANfondo – PRAVO i MEDIOfondo – DESNO!


NAPOMENA: svi učesnici koji ne prođu prolazni cilj (to jest razdvajanje staza) Parcane u zadatom vremenskom okviru, biće automatski preusmereni na MEDIOfondo!

Od 40 – 60 km profil staze nakon uspona ide blago nizbrdo, sa nešto strmijim padom na početku. To je prilika za spajanje grupa i mali predah pre finalnog uspona!

Od 60-70 km – uspon na Kosmaj sa prosečnim nagibom od 4% i maksimalnim nagibom od 14%. Posebno je teško savladati poslednjih 500 m sa prosečnim nagibom od 8,5%. Nedostatak daha i bol u mišićima, dok voze na najlakšem prenosu, osetiće svi učesnici koji prođu brdski cilj na vrhu Kosmaja!

Od 70-80 km sledi dugačak spust sa prosečnim nagibom nešto većim od 4%. Nekoliko oštrih krivina zahtevaju veliku opreznost i pravu veštinu upravljanja. Dobre kočnice i tehnika upravljanja biće odlučujući faktor na ovoj deonici!

Od 80-87 km valovit teren, sa oštrijim usponima i spustovima prosečnog nagiba ±4%, i za pojedine od vas predstavljaće pravi izazov opstanka u grupi.

Na 87 km i skretanju u levo, očekuje vas novi izazov uspona u dužini od 3 km sa prosečnim nagibom od 6% do max 12%. Sve do 100 km učesnike očekuje talasasti reljef sa prosečnim nagibom ±2%, ali nemojte se zavaravati – neće biti lako!

Od 100 km pa sve do cilja profil je valovit sa blagim padom. Poslednja 3 km do cilja teren se blago penje sa maksimalnim nagibom od 6.3%, a nakon skretanja u levo učesnici dolaze do ciljne ravnine u dužini od oko 500 m, gde će doći do izražaja sprinterske sposobnosti koje će odlučiti o rasporedu na pobedničkom postolju!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!