Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(petak) 18:00
Dužina rute
7 km
Polazna lokacija
Banja Luka, park Petra Kočića
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
29+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

16. Biciklijada "Dva su točka dovoljna"

Biciklijada 16. po redu.

"Dva su točka dovoljna" još uvijek. Pridružite se i učestvujte u događaju kojim svi trebamo da pokažemo koliko nam je neophodna biciklistička ali i pješačka infrastruktura.

Ove godine se okupljamo u parku Petar Kočić do 17.15, a krećemo zajedno u 18.00 časova.

Ruta je još ovoga puta ista, istih 7 kilometara po banjalučkim gradskim ulicama, i onda se ponovo vraćamo u park Petar Kočić da pokušamo napraviti zajedničku fotografiju.

Kao što znate, uspjeli smo da se izborimo da kacige ne budu obavezne dok se vozite na vašem omiljenom prevoznom sredstvu, biciklu. Međutim, svima vama koji želite da nosite kacigu, ona nije zabranjena tako da i vi, a preporučujemo mlađim osobama, koje još nisu savladale vožnju bicikla, da ih nose ukoliko žele.

Sigurnost svih učesnika biciklijade je najvažnija stvar i da ona prođe bez ozlijeda i padova, a da bi sve to tako prošlo, treba da znamo da smo svi mi REDARI!!! Iako ćemo imati pratnju policije, koja će da zaustavlja saobraćaj dok se krećemo, SVI VI ćete paziti jedni na druge i truditi se da sve prođe bez problema.

Ove godine poruka Evropske sedmice mobilnosti jeste
"DIJELJENJEM DOBIJAMO VIŠE"
Dragi naši biciklisti i biciklistkinje, ne zaboravite na vašu sigurnost i činjenicu da često dijelimo prostor za kretanje za motornim vozilima. Pored toga sve nas je više koji vozimo trotoarom i smetamo pješacima i osobama sa invaliditetom. Ostavimo to malo prostora što imaju za njih, a priključite se akcijama za poboljšanje uslova za bicikliste u našem gradu.

Roditelji sa djecom trebaju da znaju da se grupa biciklista kreće od 12-15 km/h i da bi trebali procijeniti da li njihova djeca mogu da izvezu ovu dionicu ovom brzinom.

Ova vožnja nije takmičarskog karaktera već promotivnog i pozivamo sve bicikliste da svojim kreacijama na biciklu, muzikom, zvoncima obogate naše kretanje kroz grad.

IZNANEĐENJE!!!

Imamo i jednu najavu i iznenađenje za sve vas koji volite da vozite biciklu gradskim uslovima!!! O čemu se radi?
Čućete kada dođete!

Ovogodišnje aktivnosti povodom Evropske sedmice mobilnosti podržali su Fondacija Heinrich Böll - Sarajevo i EU Info Centar

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!