Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota) 11:00
Dužina rute
65 km
Polazna lokacija
Sisak, ispred TZ
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
91+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Bicikliramo za leukemiju 2017.

DATUM 09.09.2017.

VRIJEME 11:00-19:00

OPIS RUTE 65 km

START

ispred TZ grada Siska Ul. Rimska- Stari most – (uz Kupu)Ul. Lađarska –ispod željezničkog mosta –uspon preko Sv.Marije-(spust skretanje desno)-Ul. Školska- (lijevo) Ul.Petrinjska- Novo Pračno – Novo Selo- Gornje Komarevo-Donje Komarevo-(spust) Blinjski Kut- Kinjačka- Brđani Cesta- Petrinjci- Drljače- Sunja ( benzinska stanica)- Ul. Zrinska- Ul. Vladimira Nazora-SUNJA-Selište Kratečko (skela na rijeci Savi)- Kratečko- Čigoč- Gušće- Lukavac Posavski- Preloščica – Topolovac – (desno) Ostrovo- (lijevo) Stari Topolovac- Ul. Savska- (izlaz na državnu cestu D36) Galdovo- (preko mosta ) Ul.Vatrogasna- (lijevo) Borisa Brnada-(desno) Mihanovićeva obala- Šetalište Vladimira Nazora - CILJ SISAK


Ovaj događaj BICIKLIRAMO ZA LEUKEMIJU je rekreativnog karaktera stoga se bilo koji oblik natjecanja ili prebrza vožnja koja bi mogala utjecati na samu brzinu bicikliranja neće tolerirati niti odobravati .Staza je blago valovita sve do Sunje a prelaskom Save (skelom) , ravna je i nema brda niti hupsera.Vozi se po gradskim ulicama, kao i po otvorenim prometnicama( državnoj cesti D 37; D 224;D 36 i županijskoj cesti (Ž 3247;Ž 3209;Ž 3259;Ž3206) te se svi sudionici moraju pridržavati prometnih pravila, kao i uputa redara biciklista.U samoj biciklijade sudjelovat će i djelatnici prometne policije koji će svojom nazočnošću pomoći u realizaciji ove biciklijade(oni će kolonu biciklista pratiti po njihovom području PP -a).U koloni će sudjelovati i jedno vozilo tz. METLA kojoj je zadatak preuzeti sudionika/cu koji neće moći izvesti zadanu rutu biciklijade kao i sanitetsko vozilo.
Biciklijada će imati nekoliko pauza (dužina će se odrediti po dogovoru s vozačima ali ne duža od 10-15 minuta ):

1 stanka je u Novom Selu kod vatrogasnog doma
2 stanka je u Blinjskom Kutu kod trgovine i pošte
3 stanka je u Drljačama ( lijevo –na parkiralištu ispred nekadašnjeg
ugostiteljskog objekta
4 SUNJA
Drugi dio rute:
1 stanka je u Čigoču
2 stanka je u Preloščici
3 stanka je u Topolovcu
4 CILJ GRAD SISAK

Možda vam sam naziv biciklijade može zvučati malo neobično ali kao i prošle godine,imamo tematsku bicikljadu ali ovaj put bez predavanja.
Leukemija je tih i neočekivani ubojica koji se može dogoditi svakom čovjeku i drastično mu promjeniti život.
Ukazujemo na opakost ove bolesti koja je iz naših života uzela dragog nam prijatelja Tomislava Škrbinca.

Ovu biciklijadu posvećujemo njemu!


Pravo nastupa imaju svi oni koji se osjećaju da će moći odpedalirati zadanu rutu.
Prije samog početka-starta biciklijade-svaki učesnik će potpistati da vozi na vlastitu odgovornosti, da svaku štetu na biciklu (kao i na samom sebi-padovi,lomovi i slično) ili ako sličnu štetu nanese nekoj trećoj osobi, snosi u svom vlastitom trošku kao i u ostalim pravnim postupcima.

Maloljetnici koji su mlađi od 16 godina mogu jedino sudjelovati u biciklijadi uz obavezan potpis svojih roditelja i uz sudjelovanje roditelja koji će svojim prisustvom paziti na svoje maloljetnike.

Pošto se vozi otvorenim prometnicama ,ne možemo tolerirati i dozvoliti bilo kakav negativan događaj u kojem bi moglo doći do neželjene situacije na maloljetnicima kao i na odraslim osobama.Svi sudionici se moraju pridržavati prometnih pravila Republike Hrvatske.Vozi se u koloni po jedan ili dva ovisno kako organizator odluči a što ne bi ugrozilo promet na cesti.

Obavezno je korištenje kacige jer ovaj put zaista ne možemo dozvoliti da se bez njih vozi i tko ne bude imao kacigu NE MOŽE BITI U BICIKLIJADI.
Ako netko ne bude imao kacigu, moguće je iznajmiti kacigu samo za biciklijadu prije starta u TZ grada SISKA i za nju će se morati potpisati.
Tokom vožnje i pauza nema podjela vode niti hrane,stoga se opskrbite svim potrebnim što će vam pomoći da što bolje odpedalirate zadanu rutu.

Svako ne pridržavanje pravila biciklijade od sudionika, organizator ima pravo izdvojiti-isključiti iz biciklijade bilo koju osobu, te se ta isključena osoba(maloljetna ili punoljetna) vraća na svoju vlastitu odgovornost svojoj kući.

Za ovaj događaj se ne naplaćuje ali se skuplja dobrovoljni prihod koji ce biti namjenjen obitelji Škrbinc!VODA I HRANA

Prije starta nema podjele vode tako da svi učesnici biciklijade sa sobom moraju ponijeti vodu i hranu koju će koristiti tokom vožnje.

Kad se dođe u Sunju podjelit će se topli obrok za sve sudionike ove biciklijade!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!