Polazak
(subota) 09:00
Polazna lokacija
Sombor, Trg Koste Trifkovića
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
64+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Liberty Cycling Race i biciklijada

Praznik biciklizma posvećen desetogodišnjici otvaranaj Panonskog puta mira. Biciklistički klub “SOMBOR” je za 26. Avgust zakazao veliki biciklistički događaj namenjen svim zaljubljenicima u biciklizam i rekreaciju.

Program počinje u Somboru na trgu Koste Trifkovića ispred kafea Godo pub od 7:30 kada počinju prijave za biciklijadu po Panonskom putu mira.

Start vožnje je zakazan u 9 časova, a karavan ide putem Bačkog Monoštora, Bezdana prema “Čardi kod Carine” na obali Dunava, gde je predviđena pauza za osveženje i zakusku svih učesnika.

Ovaj deo priče rezervisan je za sve ljubitelje rekreativne vožnje bicikla i već sada su svoje aktivno učešće potvrdili članovi udruženja CikloCooltura, Adrenaline ciklo, S Team Sombor i naravno domaćini iz ekipe Bk Sombor koji su uz podršku Pokrajine Vojvodine i organizatori ovog događaja. Pored ovih udruženja, očekuje se učešće rekreativaca iz okruženja, pogotovo iz Hrvatske pošto se posle pauze na Čardi, karavan seli na spomenik “Julka” iznad hrvatskog sela Batina.

Tamo počinje takmičarski deo manifestacije.

Biciklistička trka ”Liberty Cycling Race” startovaće u 12 sati, ista će posle 65 kilometara po vinskim cestama Baranje završti u centru Osijeka.

Pravo nastupa na prvom izdanju ove zanimljive trke imaju svi zaiteresovani vozači starosti od 17 godina, sa i bez takmičarske licence koji zadovoljavaju osnovne uslove sigurnosti i ispravnosti takmičarskih bicikala.

Po završetku trke u Osijeku, učesnike očekuje osveženje i zakuska u okviru “Liberty Festa” na obali Drave.

Organizatori su obezbedili ozbiljan nagradni fond za trojicu prvoplasiranih u trci dok su za pobednike po kategorijama predviđene medalje.

Učesnici biciklijade koji ostanu na druženju kod Čarde kasnije oko 13h se organizovano vraćaju istim putem za Sombor


Prijave za ovu manifestaciju su moguće elektronskim putem na: ctsombor@gmail.com a bitne su kako bi organizator svakom učesniku mogao obezbediti osveženje i hranu za ovaj celodnevni događaj.
Podršku biciklijadi su nesebično pružili prvi biciklistički kamp u centru grada Long Tour, Godo Pub, Parabol, Biciklarnik, PRINT, Rosa, šatorište Sosul.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!