Polazak
(nedjelja) 17:00
Polazna lokacija
Sarajevo, ispred osnovne škole Skender Kulenović na Dobrinji
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
85+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

10. Giro di Sarajevo

Zar je toliko vremena prošlo? Deset godina nakon naše prve vožnje na kojoj smo očekivali 200 biciklista, a došlo vas je preko 600! Sve od tada, davne 2008., pa sve do 2017, vas, biciklista Sarajeva je sve više u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, i zahvaljujući Vama, Giro je postao pokret koji je Vaš servis prema vlastima! Hvala na sjajnih deset godina!

A što se tiče desetog Gira, zar je potrebno reći bilo šta što već nije rečeno na devet prethodnih? Ruta nam ostaje potpuno ista - krećemo tačno u 17 sati ispred osnovne škole Skender Kulenović na Dobrinji, idemo do glavne ulice i zajedno sa tramvajem tricom idemo krug oko Vijećnice, pa na Marijin Dvoru motamo prema Vilsonovom šetalištu, sve do bine između dva muzeja. Eh, tu vas čeka iznenađenje. Potpuno nova pozornica, posebno pripremljena za naš i vaš jubilej, obilje hrane i pića i sjajni pokloni! Pored toga, imamo i posebno, veliko iznenađenje: koncert uživo by ...? Neka to ostane istinsko iznenađenje!

Kao što je to bilo do sada, i kao što će uvijek biti, na Giru učestvujete potpuno besplatno, samo iz sigurnosnih razloga morate imati više od 12 godina. Djeci ispod 12 godina starosti učešće nije dozvoljeno.

(Redari imaju pravo, na zahtjev i uz asistenciju pripadnika MUP-a isključiti učesnike koji usporavaju kolonu, te djecu ili roditelje koji ne budu poštovali pomenuta pravila).

Na startu vas čeka boca vode, vaš jedinstveni broj i poseban poklon našeg glavnog sponzora i najvećeg partnera, kompanije Coca-Cola. Boca Coca-Cole vas čeka i na cilju, uz sendviče koje obezbjeđuje Only One Catering i proteinski napitak Dukat Fit.

Na cilju također možete posjetiti i posebne prezentacije naših prijatelja iz kompanija Porsche Sarajevo i Sberbank BH, kao i M-BIKE SHOP-a, koji vam je obezbijedio i vrijedne poklone.

Coca Cola Hellenic i ove godine najsretnijim biciklistima poklanja zaista sjajne poklone: bicikla renomiranog njemačkog brenda CUBE, te biciklističke kacige! A Nextbike BiH svim svojim korisnicima poklanja besplatan najam tokom cijelog dana 3. septembra!

Pratite nas i dalje za sve novosti, a naši medijski partneri - Klix.ba, Antena Sarajevo i BikeMagazin će se pobrinuti i da sve informacije dođu do vas na vrijeme.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!