Sa datumom 13.7.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19. Okupljanja veća od 100 osoba moraju biti prijavljena barem 48 sati ranije, uz obavezno vođenje evidencije svih prisutnih, i poštivanje pravila za organizatora i sudionike.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom su omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota) 10:00
Polazna lokacija
Slavonski Brod, korzo
Kotizacija
30 kn
Facebook
Broj pregleda
135+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

1. Biciklistička vožnja posvečena Malenoj i Klepetanu

02.09.2017. godine 10,00 sati Biciklistička udruga Brod organizira 1. biciklističku vožnju posvečenu Malenoj i Klepetanu.
Našem najpoznatijem i najdugovječnijem paru roda koji obitava na krovu kuće gosp. Stjepana Vokića u Brodskom Varošu.


Vožnja će biti rekreativnog karaktera prilagođena svim uzrastima i svim vrstama bicikala, a voziti će se sa brodskog Korza do B. Varoša i nazad na Poloj.

Kotizacija za biciklijadu će biti 30 kuna, a pošto gosp. Stjepan Vokić većinu sredstava za prehranu i skrb roda snosi sam, novac od kotizacije će biti dostavljen njemu za pomoć oko kupovine hrane Malenoj i Klepetanu.

Uplatom kotizacije biti će osiguran topli obrok, grah.

Svi su pozvani i dobrodošli, a zainteresirane molimo da potvrde svoj dolazak.

Okupljanje je na brodskom Korzu u 10,00 sati, a ruta je:
Korzo - Brodski Varoš - Poloj

Malena i Klepetan svake godine pišu predivnu ljubavnu priču Hrvatskih roda. Ova priča iz Brodskog Varoša traje već 15 godina i svake godine nam donosi nove sage njihove ljubavi.

Prije 24 godine Malena je slomila krilo i otada više ne leti na jug. a Stjepan Vokić, na čijem krovu se nalazi gnijezdo Malene i Klepetana, brine o njoj dok Klepetana nema. Klepetan svake godine prelazi 14 tisuća kilometara kako bi se vratio svojoj Malenoj.

http://net.hr/magazin/ljubimci/malena-i-klepetan-5-najljepsih-trenutaka-u-povijesti-vjecne-ljubavi-hrvatskih-roda/

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!