Polazak
(subota) 06:00
Dužina rute
300 km
Polazna lokacija
Mursko Središće, Turistički kompleks CIMPER
Kotizacija
13,27
Organizator kontakt
Broj pregleda
84+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

BRM 300 km Pannon Mura

Turistički kompleks CIMPER, Mursko Središće 01.07.2017.

Pozivamo Vas na 5. BRM “Pannon 300″ koji će se održati 01.07.2017. u Murskom Središću sa startom u 06:00h.

I opet trasa vodi kroz brojna hrvatska sela, uz samu mađarsko austrijsku granicu, djelomično rutom EuroVelo 13 (Željezna zavjesa), ali je izmjenjena u odnosu na prijašnje. Krajnji vrh nije više Koljnof, nego je Kiseg. Vraćen je uspon na Eisenberg i Geschriebenstein, ali ovaj puta penjemo sa južne strane i spuštamo se na sjevernu. Povratak je istim putem do Lenti, ali se produžuje do Letenya i Goričana, te natrag kroz Međimurje do Murskog Središća. Kontrolne točke budu Prosenjakovci, Petrovo Selo, Kiseg, Narda i Goričan.

Turistički kompleks CIMPER je i dalje službeno zatvoren zbog stečaja. Restoran i bungalovi za noćenje ne rade. Na raspolaganju nam ostaje veliki vanjski prostor, vanjski sanitarni čvor sa tušem i osiguranom toplom vodom, terasa sa nadstrešnicom i prostor recepcije na samom ulazu u kompleks, gdje se unutra može nočiti u vrećama za spavanje ili na vlastitim prostirkama.

Prva kontrolna točka bude u prekmurskom selu Prosenjakovci na 38-om kilometru. Sada tu prelazimo u mađarsku i preko Bajansenye i Öriszentpeter stižemo na “stari” dio rute. Druga KT je opet u Petrovom Selu,ali ne u “Nazdravlje”, već u “Pinka” pivnici (sörözö), lokalnoj seoskoj zadrugi na uglu kod skretanja prema gore.

Nakon Petrovog Sela u mjestu Pernau/Pornoapati skrećemo lijevo preko Pinke u Austriju i nastavljamo prema gore, preko Eisenberga do Rechnitza, gdje počinje uspon na Geschriebenstein. Slijedeća kontrola je na vrhu, bistro Ranch. Nakon spusta do Lockenhausa, nastavljamo desno po stazi uz Güns natrag u Mađarsku do obližnjeg Kisega, gdje je 4. kontrolna točka i okrijepa u restoranu. Povrat je po već dobro poznatoj trasi, sa usputnom kontrolom u Nardi. Vozimo dalje preko Petrovog Sela, bez kontrole, do Lenti. Ovim potezom izbjegavamo lošu cestu od Csesztrega prema Redicsu, ali i dobivamo potrebne kilometre, pa preko Lovaszi, Letenya i Goričana ulazimo natrag u Hrvatsku. I to je posljednji sat vožnje do cilja u Murskom SredišćuCilj je “Pizzeria VURI” u Murskom Središću. Tu potvrđujemo kartone i dobivamo konzumaciju u vrijednosti 25 kuna.Čvrsta ili tekuća hrana, izbor je osobni. Pošto je radno vrijeme pizzerie do 24h, kasnije pristigli randonnueri kartone potvrđuju u CIMPERU. Tamo je moguće tuširanje, okrijepa za zakašnjele, a bude i nešto tekućeg uz zajedničko druženje, sve do 02:00h u nedjelju kada ističe vremensko ograničenje za završetak breveta.

U slučaju kiše nema nikakvih promjena.

Cijenu startnine je 100 kuna.

Prijave su do 29.06. 2017. do 23:59h na e-mail “info@mbk-mura.hr“. Molim u prijavi navesti standardne podatke: Ime, adresu, godište i kontakt broj mobitela.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!