Polazak
(srijeda) 08:00
Trajanje
4 dana
Dužina rute
345 km
Polazna lokacija
Zagreb, Trg bana Jelačića
Kotizacija
15,93
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
407+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

5. Biciklistički maraton "Oluja"

Peti Biciklistički maraton "Oluja", u povodu dvadeset druge obljetnice istoimene vojno-redarstvene operacije, ove se godine vozi od Zagreba preko Karlovca, Slunja, Gračaca, Karina i Benkovca do Knina.

Krećemo u srijedu 2. kolovoza točno u 8 sati sa zapadne strane Jelačićevog trga i prvoga dana vozimo do Rakovice (oko 130 km). Drugi dan (3. kolovoza) vozimo do Karina (oko 135 km). Treći dan (4. kolovoza) prijepodne je rezervirano za kupanje u Karinu, a u popodnevnim satima nastavljamo put prema Kninu (oko 80 km), gdje i noćimo. U subotu 5. kolovoza ujutro bit ćemo na budnici, a u nastavku dana nazočit ćemo proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Vraćamo se 5. kolovoza navečer, vlakom koji prema voznome redu kreće u 23:46, a na Glavni kolodvor u Zagrebu stiže u nedjelju u 5:47 ujutro.

Biciklistički maraton "Oluja" vozi se bez logistike i pratnje, te bez pokretnog servisa. Spavamo pod šatorima, a jedemo i pijemo tko što ima. Vremenske prilike po putu mogu biti surove, a vrućine paklene. Zbog svega navedenoga, od sudionika se očekuje dobro zdravlje i dobra kondicija, te savršeno ispravan bicikl.
Svi sudionici moraju biti punoljetni i svi voze na vlastitu odgovornost!

Kotizacija iznosi 120 kn, a pokriva prijevoz sudionika i bicikala vlakom od Knina do Zagreba, te osiguranje sudionika od nezgode tijekom trajanja maratona. Sudionici koji se ne vraćaju za Zagreb plaćaju kotizaciju u iznosu od 20 kn.
Uplata kotizacije vrši se na račun DBD Potepuh u banci, Fini ili pošti putem univerzalnog naloga za plaćanje (općom uplatnicom), ili putem Internet bankarstva.

OBRAZAC ZA PRIJAVU: https://goo.gl/forms/8yzcWJXywXCo0WTH2

Prijave i uplate zaprimat će se do 18. srpnja u ponoć.

Svim biciklistima koji istim povodom voze prema istome cilju i ove godine upućujemo poziv da se 5. kolovoza u 7:45 ujutro okupimo kod kninske crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta, kako bismo zajedno u koloni ušli u središte grada Knina. NEKA SE VIDI DA NAS IMA!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!