Polazak
(nedjelja) 09:00
Dužina rute
43 km
Polazna lokacija
Čortanovci, planinarski dom Kozarica
Kotizacija
3,98
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
216+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

18. Dunavske čarolije

NEDELjA, 27. avgust 2017.

9:00
CROSS COUNTRY BICIKLISTIČKA TRKA, Staza je identična velikoj stazi 7.kola VTL-a koje se takođe održava u okviru Dunavskih čarolija.
Staza je duga 42,7 kilometara sa visinskim profilom od 1010 metara uspona i isto toliko spusta, u kojima će se smenjivati asfalt, poljski putevi, šumske staze i makadam, uz spektakularnu završnicu na pešačko-biciklističkoj stazi u Čortanovcima.
Staza ima 9 kontrolnih tačaka na kojima nije obavezno stati ali će na njima biti okrepe i kontrolori koji će upisivati startne brojeve.
Takmiči se u dve takmičarske kategorije apsolutna muška i apsolutna ţenska kategorija.
Takmičari su obavezni da tokom trke nose kacigu i da na start dođu sa ispravnim biciklom i osnovnom opremom (dve rezervne gume, pumpa, inbus ključevi).
Pravo učešća na trci imaju samo punoletni biciklisti. Maloletnim licima učešće na trci će biti omogućeno samo u pratnji roditelja ili nekog drugog staratelja.
Za uplaćenu kotizaciju u iznosu od 300 dinara, takmičari dobijaju: pripremljenu i markiranu stazu, startni broj, osveţenje na stazi, medalje, diplomu i praktične nagrade za prva tri mesta u obe kategorije.
Sponzor trke je Capriolo koji će najboljim biciklistima dodeliti praktične nagrade.
Prijavu treba izvršiti putem prijavnog obrascaProgram akcije:
ČETVRTAK 24. avgust 2017.
18:00h IZLOŽBA PLANINARSKE FOTOGRAFIJE

20:00h VIII ČORTAFESTPETAK, 25. avgust 2017.

15:00h TAKMIČENjE U SPREMANjU RIBLjE ČORBE

17:00h VIII ČORTAFEST - IZLOŽBA PLANINARSKE FOTOGRAFIJA

19:00h ORIJENTACIONI KROS

20:00h ZVEZDE ČORTE (Muzički talent šou) + SVIRKA + STAND UP + ŠUMSKI KOKTELI
- Proglašenje pobednika u skor orijentiringu
- Proglašenje pobednika takmičenja u spremanju riblje čorbeSUBOTA 26. avgust 2017.

- IZLOŽBA PLANINARSKE FOTOGRAFIJE

10:00h VIII ČORTAFEST (rezervni termin)

- 21:10h Proglašenje pobednika

10:00h ODBOJKA NA PESKU

- 20:00h Proglašenje pobednika

10:00h PLANINSKO TRČANjE

- 12:00h Proglašenje pobednika

10:30h PEŠAČKA TURA “ČORTANOVAČKA TRANSVERZALA”

od 12:00h ČAMDŽIJANjE DUNAVOM (polasci tokom celog dana)

15:00h SKOKOVI U VODU SLOBODNIM STILOM

- 18:00h Proglašenje pobednika

21:30h MUZIČKI KONCERT GRUPA DŽAJV

- U toku svirke dodela priznanja: Najbolji promoter Dunavskih čarolija; Vernost Dunavskim čarolijamaNEDELjA, 27. avgust 2017.

- IZLOŽBA PLANINARSKE FOTOGRAFIJE

13:00h Proglašenje pobednika

09:00h CROSS COUNTRY BICIKLISTIČKA TRKA

14:00h Proglašenje pobednika

09:30h VII KOLO VOJVOĐANSKE TREKING LIGE

12:00h Proglašenje pobednika, mala staza

14:00h Proglašenje pobednika, srednja staza

16:00h Proglašenje pobednika, velika staza

od 12:00h ČAMDŽIJANjE DUNAVOM (polasci tokom celog dana)

15:00h JUNIOR MTB TRKA

- 15:30h Proglašenje pobednika
OPŠIRNIJE O PROGRAMU

1. KULTURNO - UMETNIČKI PROGRAM

IZLOŽBA PLANINARSKE FOTOGRAFIJE, zamišljena tako da izlagači radova sami određuju kako će izgledati njihov pano. Organizator akcije obezbeđuje neophodan materijal za uređenje panoa a na izlagaču je da svoje radove prezentuje kako misli da je najbolje. To podrazumeva apsolutnu slobodu u izboru fotografija, dimenzijama istih, komentare na panou, kao i svega ostalog što autor misli da mu moţe koristiti prilikom izbora za najboljeg izlagača na izložbi. Učešće na izložbi je besplatno a tri najbolja izlagača biće nagrađena priznanjima zlatni, srebrni i bronzani komarac. Izložba će biti postavljena na gornjem spratu planinarskog doma Kozarica.

VIII ČORTAFEST Festival planinarskog i avanturističkog filma ČortaFest u svojoj zvaničnoj selekciji ima filmove koji se bave planinarstvom i avanturističkim pohodima i to u najširem tumačenju ovih oblasti. Sve projekcije se održavaju u planinarskom domu Kozarica. Po zatvaranju konkursa za slanje filmova koji traje do 1 avgusta 2017 godine, satnica programa će biti usklađena sa brojem i minutažom filmova. Učešće na festivalu je besplatno uz prethodnu prijavu koju treba ispuniti i zajedno sa ostalim materijalom poslati na adresu festivala. Sve projekcije su naravno besplatne. Za gledaoce obezbeđeno besplatno konzumiranje grickalica. Za tri najbolja filma predviđene su plakete Mali, Srednji i Veliki komarac. Žiri festivala takođe može dodeliti i druga priznanja u različitim kategorijama. U prilogu ovog dopisa nalazi se aplikacija za učešće na festivalu i pravilnik ČortaFesta.


2. KULINARSTVO I UGOSTITELjSTVO

TAKMIČENjE U SPREMANjU RIBLjE ČORBE Po prvi put u okviru manifestacije Dunavske čarolije, organizujemo takmičenje u spremanju riblje čorbe. Svi takmičari dužni su da sebi obezbede kotlić i potrebne začine a na organizatoru takmičenja će biti da obezbedi ribu, ložište za kuvanje, drva za vatru i nagrade za prva tri najbolja kuvara. Takmiči se u ekipama od najviše 3 osobe. Pobednika će odlučiti žiri. Prijave za takmičenje najkasnije do 15 avgusta, kako bi se na vreme obezbedila dovoljna količina ribe. Takmičenje u spremanju riblje ćorbe će biti održano na livadi ispred planinarskog doma Kozarica. Visina kotizacije će biti određena početkom avgusta meseca jer cena ribe varira. Kontakt osoba za dodatne informacije i prijavljivanje ekipe


ŠUMSKI KOKTEL PARTY U petak u okviru muzičkog programa moći ćete uživati u najegzotičnijim šumskim koktelima po promotivnim cenama. Možda vam upravo jedan od tih koktela pomogne da pustite glas i tako postanete nova Zvezda Čorte.


3. MUZIČKI PROGRAM

ZVEZDE ČORTE, Jedini šumski muzički talent šou u svetu! Za samo malo svoje hrabrosti takmičari će dobiti potpuni doživljaj pravog muzičkog spektakla koji se može meriti sa doživljajem učešća na drugim sličnim mnogobrojnim emisijama koje zadnjih godina preplavljuju naše TV ekrane. Najboljim pevačima ne možemo garantovati ni album za Grand produkciju ni spot koji će se danonoćno vrteti na Pink kanalima ali neka praktična i zanimljiva nagrada će svakako biti upriličena. Stvar je jednostavna, opustite se, uzmete mikrofon u ruke, izaberete pesmu i pustite glas a specijalni žiri će proceniti ko je od pevača bio najbolji i zaslužio da ponese laskavu titulu Zvezda Čorte 2017. U okviru ovog šou programa, nastupiće i Muzički duet koji će biti pratnja takmičarima ali će vas zabaviti muzikom i stand up komedijom a uz to će ovaj tandem biti i ţiri koji će izabrati najbolje pevače.


MUZIČKI KONCERT “Hedlajneri”, punoletstva Dunavskih čarolija biće muzička grupa Džajv. Sjajni kvarter čiji se repertoar sastoji od sve samih rock i pop hitova, kako stranih, tako i domaćih. U okviru muzičkog koncerta, na livadi ispod planinarskog doma biće upriličena logorska vatra, za sve one koji vole dobar zvuk ali ipak ţele da u njemu uživaju po strani. Bend obećava dug i kvalitetan provod pa ko duže izdrži, da li Džajv sa svojim četvorosatnim programom ili slušaoci koji će svakako biti zadovoljni ovogodišnjom muzičkom ponudom?!

4. REKREACIJA

ČORTANOVAČKA TRANSVERZALA je duga 10 kilometara i prolazi kroz najzanimljviije predele Čortanovaca. Ukoliko vam termin predviđen za organizovan obilazak staze ne odgovara, nemojte se brinuti jer je transverzala dovoljno dobro markirana da je možete preći i van predviđenog programa, kad god vam odgovara. Rimski kastrum, spomenik mornarima, izvor Savinac i niz drugih izvora u šumi, dovoljni su razlozi da izdvojite tri sata za lagan hod po ovoj transverzali.


ČAMDžIJANjE DUNAVOM Krstarenje oko ostrva Afrika, obilazak Burme i Ferdinog zaliva, sve to ćete doživeti u sat vremena vožnje po Dunavu. Polasci su mogući i u subotu 26. i u nedelju 27. avgusta a sve zavisi od interesovanja. Posada po jednom čamcu broji najviše 5 osoba + vozač. Ukoliko vam bude malo jedna vožnja, slobodno možete uplatiti i sledeću turu. Naši “kapetani” će rado udovoljiti svim zahtevima i voziti ture sve dok za to bude bilo interesovanja. Cena jedne vožnje po osobi je 300 dinara. Kontakt osoba za dodatne informacije i rezervaciju mesta


5. SPORTSKE AKTIVNOSTI

ODBOJKA NA PESKU Jednodnevni turnir u odbojci na pesku biće održan na peščanoj plaži u

Čortanovcima. Pre početka takmičenja biće održan žreb. Igra se po nokaut sistemu na dva dobijena seta. Svaki set se igra do 25 poena a ukoliko dođe do trećeg seta, on se igra na 15 poena. Ekipa na terenu broji po dva takmičara, uz jednu izmenu. Takmiči se u mešovitoj muško/ženskoj kategoriji bez starosne granice. Za prve tri ekipe na turniru predviđene su medalje za oba takmičara u timu. Prijavljivanje ekipa treba izvršiti najkasnije do četvrtka 24 avgusta. Kotizacija po ekipi je 500 dinara. Kontakt osoba za dodatne informacije i prijavljivanje ekipa

PLANINSKO TRČANjE: Takmiči se u kategorijama Veteranke/Veterani, Seniorke/Seniori i Juniorke/Juniori. Trči se pešačko-biciklističkom stazom kroz čortanovačku šumu, jedan krug je dug 3 kilometara. Start i cilj svih trka je ispred planinarskog doma Kozarica. Za prva tri mesta u svim kategorijama predviđene su medalje. 1 krug: Juniorke i veteranke (3km); 2 kruga: Veterani, Seniorke i Juniori (6km); 3 kruga: Seniori (3km).

SKOKOVI U VODU SLOBODNIM STILOM, Takmičenje će biti održano na ostrvu koje se nalazi u blizini planinarskog doma Kozarica. Skokovi će se izvoditi sa drveta visokog 2 metara. Svaki takmičar ima pravo na tri skoka a žiri će ocenjivati najbolji od sva tri. Takmičari izvode skok po sopstvenoj volji i ideji a sva tri skoka od jednog takmičara ne moraju biti ista. Do ostrva će biti organizovan prevoz čamcem za sve takmičare i njihove navijače. Postoje dve takmičarske kategorije, apsolutna muška i apsolutna ženska a za prva tri mesta u obe kategorije dodeljuju se medalje. U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova ili niskog vodostaja Dunava, ova takmičarska disciplina može biti premeštena na drugu lokaciju ili čak ukinuta. Takmičari kao i njihovi navijači, plaćaju po 100 dinara za prevoz čamcima do peščanog spruda, na kojem će se takmičenje održati i nazad na obalu po završetku takmičenja.

POJEDINAČNO ORIJENTACIONO TAKMIČENjE, Tip takmičenja je Skor orijentiring, kategorije Juniorke/Juniori (do 19 godina), Seniorke/seniori (+19), Veteranke/veterani (+45). Takmičarska karta 1:4000/2m, stanje od jula 2017, overa kontrolnih tačaka SI sistemom. Prijave do 24 avgusta 2017 na mejl skaut.frulja@gmail.com Prijave na dan takmičenja će biti moguće samo u slučaju slobodnih karata. Nagrade za troje prvoplasiranih u svim kategorijama su medalje.

VII KOLO VOJVOĐANSKE TREKING LIGE

VELIKA STAZA – Dužina staze je 42,7 kilometara. Staza ima 9 kontrolnih tačaka na kojima će takmičari dobiti vodu i osveženje. Veoma atraktivna staza sa 1010 metara uspona i spusta. Velika staza ima vrednost od 84 boda. Za uplaćenu kotizaciju takmičarima će biti obezbeđeno: pripremljena i markirana staza, startni broj, osveženje na stazi (voće, voda i konditorski proizvodi), diploma, bedž, finišerska medalja i medalje za prva tri mesta u svim kategorijama, kao i praktične nagrade za prva tri mesta u apsolutnoj ţenskoj i muškoj kategoriji. Takmiči se u kategorijama seniori, seniorke, veterani, veteranke. Kotizacija se uplaćuje na licu mesta najkasnije pola sata pre starta trke i iznosi 300 dinara po takmičaru. Kotizacija se može uplatiti i na žiro račun Plannarskog kluba “Železničar-Inđija” 355-1018248-02 Vojvođanska banka, čime bi olakšali i organizaciju trke ali i vaše učešće na njoj jer bi u tom slučaju izbegli čekanje u redu na startu; SREDNjA STAZA - Duţina staze je 24,1 kilometara. Staza ima 4 kontrolne tačke na kojima će takmičari dobiti vodu i osveţenje. Veoma atraktivna staza sa 605 metara uspona i spusta. Srednja staza ima vrednost od 48 bodova. Za uplaćenu kotizaciju takmičarima će biti obezbeđeno: pripremljena i markirana staza, startni broj, osveţenje na stazi (voće, voda i konditorski proizvodi), bedž, diploma i medalje za prva tri mesta u svim kategorijama, kao i praktična nagrada za prva tri mesta u apsolutnoj ţenskoj i muškoj kategoriji. Takmiči se u kategorijama seniori, seniorke, veterani, veteranke. Kotizacija se uplaćuje na licu mesta najkasnije pola sata pre starta trke i iznosi 300 dinara po takmičaru. Kotizacija se može uplatiti i na žiro račun Plannarskog kluba “Železničar-Inđija” 355-1018248-02 Vojvođanska banka, čime bi olakšali i organizaciju trke ali i vaše učešće na njoj jer bi u tom slučaju izbegli čekanje u redu na startu; MALA STAZA - Dužina staze je 13,1 kilometar. Staza ima 2 kontrolne tačke na kojima će takmičari dobiti vodu i osveženje. Veoma atraktivna staza sa 390 metara uspona i spusta. Mala staza ima vrednost od 28 bodova. Za uplaćenu kotizaciju takmičarima će biti obezbeđeno: pripremljena i markirana staza, startni broj, osveženje na stazi (voda i konditorski proizvodi), bedž, diploma i medalje za prva tri mesta u svim kategorijama. Takmiči se u kategorijama seniori, seniroke, veterani, veteranke. Kotizacija se uplaćuje na licu mesta najkasnije pola sata pre starta trke i iznosi 300 dinara po takmičaru. Kotizacija se može uplatiti i na žiro račun Plannarskog kluba “Železničar-Inđija” 355-1018248-02 Vojvođanska banka, čime bi olakšali i organizaciju trke ali i vaše učešće na njoj jer bi u tom slučaju izbegli čekanje u redu na startu. Osoba za kontakt i prijavljivanje Goran Žigić tel: 064 285 87 10. Mejl: gorzig@gmail.com Mape svih staza VTL-a i staze cross country trke, kao i trekove svih staza se nalaze u prilogu. Organizator zadržava pravo dopune programa novim disciplinama ili zanimacijama


SERVISNE INFORMACIJE

DOLAZAK U VIKEND NASELjE ČORTANOVCI – DUNAV

- Sopstvenim prevozom u Čortanovce se može doći putem Beograd – Novi Sad, sa skretanjem na raskrsnici Banstol. Ako dolazite iz pravca Novog Sada, skrećete levo na toj raskrsnici a ako dolazite iz pravca Beograda desno. Posle tog skretanja samo treba pratiti putokaze koji će vas odvesti do željenog mesta. Od raskrsnice Banstol, biće postavljeni putokazi pored puta do planinarskog doma Kozarica

- Autobusom je teško doći do samog doma pa je naša preporuka da vaše vozilo ostavite u selu Čortanovci pa onda peške pola sata hoda do planinarskog doma. Putnička vozila, mini busevi i kombi, bez problema mogu stići do odredišta.

- Iz pravca Novog Sada postoji redovna autobuska linija do sela Čortanovci, odakle se može peške za pola, sata stići do planinarskog doma. Iz pravca Beograda možete doći autobusom do Inđije pa onda prigradskim prevozom do Čortanovaca selo i dalje peške do mesta okupljanja.

- Svi putnički vozovi na liniji Novi Sad – Beograd i obrnuto, staju na železničkoj stanici Čortanovci-Dunav, odakle ima još 20 minuta hoda do planinarskog doma. Postoji i nova linija vozova koji staju samo na stanici Čortanovci selo. Polasci vozova sa stanice Beograd za stanice Čortanovci i Čortanovci-Dunav: 08:09, 08:54, 10:16, 12:05,14:17, 16:38, 18:20, 21:05, 23:20; Polasci vozova sa stanice Beograd Centar za stanice Čortanovci i Čortanovci-Dunav: 04:06, 04:36, 06:13, 13:10, 15:29, 17:40; Polasci vozova iz Novog Sada za stanice Čortanovci i Čortanovci – Dunav: 05:25, 06:15, 07:03, 08:38, 10:04, 11:19, 12:37, 13:58, 15:08, 16:21, 17:25, 18:57, 20:10, 20:50, 23:25; Kako god odlučili da dođete, a ako dolazite prvi put, naš vam je predlog da kontaktirate domaćina da bi vas sačekali gde treba i tako vam olakšali dolazak do planinarskog doma.HRANA

- U petak degustacija riblje čorbe koja preostane sa takmičenja, besplatno.

- U subotu i nedelju je predviđen ručak za sve zainteresovane učesnike XVIII Dunavskih čarolija. Za hranu je potrebno prijaviti se do 22. avgusta. Poneti svoju porciju i pribor za jelo. Za subotu se sprema gulaš a u nedelju pasulj. Organizator nema obavezu da obezbedi topli obrok onima koji se ne prijave za ručak do datog roka. Cena po jednom kuvanom obroku je 300 dinara.

- Dokupljivanje hrane je moguće u selu Čortanovci, koje se nalazi na pola sata hoda od planinarskog doma Kozarica.

- Tokom trajanja akcije će se u planinarskom domu prodavati piće po popularnim cenama.

- Za vodu nije problem jer se odmah pored doma nalazi izvor sa pitkom i hladnom vodom.


PRENOĆIŠTE

- Moguće je obezbediti privatni smeštaj. Za ovu opciju potrebno je javiti se organizatoru posle čega ćete dobiti povratnu informaciju o smeštaju.

- Ispred planinarskog doma se nalazi prostrana livada pogodna za postavljanje šatora.

- Planinarski dom poseduje 20 kreveta bez posteljine a postoji mogućnost smeštaja još 10 ljudi na rezervnim sunđerima. Za noćenje u planinarskom domu potrebno je rezervisati smeštaj.


HIGIJENA

- Planinarski dom Kozarica poseduje kupatilo sa umivaonikom i tušem koji će biti na usluzi samo takmičarima u sportskim disciplinama i korisnicima planinarskog doma,

- Ispred doma će biti postavljeni poljski tuševi koje mogu koristiti svi učesnici akcije,

- Ispred doma se nalazi i česma,

- U sklopu planinarskog doma postoji wc sa dve kabine,

- Kupanje u Dunavu je moguće i na plaži i na peščanom sprudu, uz maksimalni oprez svih kupača. U Dunavu se kupate na sopstvenu odgovornost.

- Za one koji noće u privatnom smeštaju kupatilo se podrazumeva.


NAGRADE I PRIZNANjA

- Sva planinarska društva, klubovi i ostale organizacije koje budu učestvovale na XVIII Dunavskim čarolijama, dobiće zahvalnice za učešće na akciji,

- U sportskim takmičenjima su predviđene medalje za prva tri mesta u svim disciplinama i svim

kategorijama,

- Pojedinačne diploma se dodeljuju takmičarima u Vojvođanskoj treking ligi i biciklističkoj trci.

- Za prva tri mesta na izložbi planinarske fotografije dobija se priznanje zlatni, srebrni i bronzani komarac.

- Za prva tri mesta na ČortaFestu, dele se priznanja Mali, Srednji i Veliki komarac. Žiri može podeliti i druge nagrade filmovima koji budu prikazani,

- Nagrada za najboljeg promotera akcije - diploma i majica,

- Nagrada za vernost Dunavskim čarolijama - plaketa i majica,

- Praktične nagrade se dodeljuje za prva tri takmičara u Vojvođanskoj trekking ligi i na biciklističkoj trci,

- U skladu sa mogućnostima, organizator će podeliti i neke specijalne nagrade.

- Takođe u skladu sa mogućnostima, organizator će povećati fond nagrada za neke od disciplina


OSTALE INFORMACIJE

- Majice Dunavskih čarolija moţete naručiti najkasnije do 15 avgusta na dole upisani mejl ili broj telefona. Idejno rešenje majice se nalazi u prilogu ovog dopisa.

- Možda ste već čuli za čortanovačke komarce koji mogu biti veoma naporni. Za njih nemojte brinuti jer će ceo prostor oko planinarskog doma Kozarica i livada sa šatorima biti tretirani ubojitim otrovima koji će rešiti ovaj problem. Komarci će namenski biti pošteđeni na trkačkim i biciklističkim stazama, u cilju stimulisanja takmičara da što pre završe trku.

- Svi koji se budu kupali u Dunavu rade to na sopstvenu odgovornost.

- Vođe grupa pomažu u dobroj organizaciji akcije tako što će prilikom dolaska na akciju ispuniti prijavne listove kako bi domaćin imao tačnu evidenciju o broju učesnika. Prijavne liste možete preuzeti i na mejlu i doneti ih već popunjene čime ćete znatno olakšati organizatoru.

- Da bi XVIII Dunavske čarolije bile uspešno organizovane, biće nam potrebna pomoć svih učesnika pa vas ovom prilikom molimo da svoje učešće i u sportskim disciplinama i u ostalom program Čarolija, najavite bar pet dana pred početak akcije (do 20. avgusta 2017).

- Prilikom prijavljivanja potrebno je navesti broj učesnika koji dolaze, da li je za njih potrebno spremati ručak i za koje dane, kada i kojim prevozom dolazite.
- Sve ostalo što mislite da je važno da znate možete saznati na sledeće načine:

Putem e-maila: gorstaci.indjija@gmail.com ili pk.zeleznicar.indjija@gmail.com

Na facebook stranici Dunavske carolije


CENOVNIK USLUGA, KOTIZACIJE I OSTALIH TROŠKOVA

Kotizacija: Takmičenje u spremanju riblje čorbe 2.000.oo

Kotizacija: Odbojka na pesku 500.oo

Oficijelna majica Dunavskih čarolija 500.oo

Kotizacija: Velika staza Vojvođanske treking lige 300.oo

Kotizacija: Srednja staza Vojvođanske treking lige 300.oo

Kotizacija: Mala staza Vojvođanske treking lige 300.oo

Ručak u subotu (gulaš) 300.oo

Ručak u nedelju (pasulj) 300.oo

Kotizacija: Cross country biciklistička trka 300.oo

Noćenje u planinarskom domu Kozarica 300.oo

Čamdžijanje Dunavom 300.oo

Boravišna taksa u Nacionalnom parku Fruška gora 120.oo

Cene pića popularne


Želimo vam srećan put do Čortanovaca (i nazad naravno) I podrazumeva se da se nadamo Vašem masovnom dolasku

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!