Sa datumom 13.7.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19. Okupljanja veća od 100 osoba moraju biti prijavljena barem 48 sati ranije, uz obavezno vođenje evidencije svih prisutnih, i poštivanje pravila za organizatora i sudionike.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom su omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi . Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(nedjelja) 07:00
Dužina rute
160 km
Polazna lokacija
Lazarevac, ispred Skupštine opštine
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
77+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Biciklom na Gibanicijadu

Posle uspešnih vožnji do Uba i Obrenovca, biciklisti PD Vis pozivaju sve zainteresovane bicikliste Lazarevca (a i šire) na treću zvaničnu akciju. U planu je vožnja do Ašanje, na Gibanicijadu, tradicionalnu manifestaciju koja se održava svake godine. U odlasku je planirana pauza u Obrenovcu, a u povratku odmor na Tarzan plaži kod Progara, tako da je poželjno poneti i kupaći kostim. Dužina cele rute je 160 km. To možda deluje puno, ali vozi se kroz ravničarske predele i zvuči strašnije nego što jeste.

Polazak je u nedelju, 11.06., u 7:00 ispred Skupštine opštine, a trebalo bi doći bar 5-10 minuta ranije. Povratak je planiran u večernjim časovima, nadamo se pri dnevnoj svetlosti, ali iz predostrožnosti poneti i osvetljenje.

Poželjno je poneti kacigu, pumpu, rezervnu gumu. Što se obroka tiče, u Ašanji ćemo uživati u gibanici, raznim pitama i ostalim slanim poslasticama, ali je potrebno poneti i neki sendvič, čokoladicu, bonžitu i sl.
Usput ćemo se zaustavljati ispred lokalnih prodavnica tako da će biti moguće i kupiti nešto za hranu i piće.

Vozi se po propisima u uslovima otvorenog saobracaja. Svaki učesnik snosi odgovornost za svoje postupke u toku vožnje i vozi na sopstvenu odgovornost. Maloletne osobe mogu da učestvuju samo u pratnji punoletne osobe.Organizator ne snosi posledice nepoštovanja propisa kako prema sebi tako i prema trećim licima.
Prilog o Gibanicijadi održanoj pre dve godine možete pogledati ovde: https://www.youtube.com/watch?v=2JeDTCBKmOE

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!