Polazak
(nedjelja) 10:00
Dužina rute
40 km
Polazna lokacija
Stari Mikanovci, centar
Kotizacija
3,98
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
218+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Humanitarna biciklijada Za siguran dom

Biciklijada Za siguran dom obitelji BI

Salita Bike Mikanovci i Udruga hrvatskih brojnih obitelji 8+ organiziraju biciklijadu

Okupljanje biciklista pocinje u 9.00 centar Stari Mikanovci

Vožnja kreće u 10.00 iz Starih Mikanovaca prema Vođincima-Retkovcima-Prkovcima-Šiškovcima-Cerni gdje je predviđen odmor te nastavak za Andrijaševce tamo skupina koja odluci vozit manji krug od 40km odlazi za Retkovce i zavrsava u Vođincima, ostala ekipa koja vozi veci krug 70km iz Andrijaševaca nastavlja za Vinkovce -Cerić-Nuštar-Vinkovce-Ivankovo i završava u Vođincima gdje je predviđen ručak, kasnije i humanitarni koncert


Kotizacija od 30kn ide obitelji I


U prosječnoj obiteljskoj kući u Vođincima (Kolodvorska 39), nedaleko od Vinkovaca, živi peteročlana obitelj I: bolestan otac B , majka A , kći E., sin L. te sin T.
Ne tako mala obitelj već se 3 godine bori s očevom bolesti (GLIOBLASTOM gradIV IDH I – divlji tip) i s tim se teško nosi.

Udruga hrvatskih brojnih obitelji 8+ pokrenula je humanitarnu akciju pod nazivom
'' ZA SIGURAN DOM '' koja se održava od 1.5.2017. do 31.7.2017. u svrhu ublažavanja ili sprečavanja mogućih uzroka socijalne isključenosti.

Prije 3 godine dijagnosticiran mu je rak mozga (GLIOBLASTOM gradIV). Operiran je 16.4.2015. u Zagrebu, a nakon toga primio je 40 kemoterapija i 30 zračenja u Osijeku. Nakon toga, primio je još 16 ciklusa kemoterapija, također u Osijeku nakon kojih se uspio oporavit i normalno funkcionirati.
Međutim, početkom 2017. stanje se naglo pogoršalo, nalazi su pokazivali povratak još većeg i agresivnijeg tumora. Nova dijagnoza: GLIOBLASTOM gradIV IDH I – divlji tip.
Operiran je 6.2.2017. u Zagrebu, a od tada je primio 1 ciklus kemoterapija u Osijeku.
Za drugi ciklus 5.5. se još uvijek čeka odobrenje liječnika.
U međuvremenu nalazi pokazuju povratak još većeg i agresivnijeg tumora od prošlog, koji se po cijeloj lijevoj polutci velikog mozga širi u obliku lepeze.
Treću operaciju doktori nikako ne preporučuju zbog već rezane lubanje po lijevoj i prednjoj strani te nekroze (propadanje tkiva).
Posljedice toga: otac nepokretan leži u krevetu, oduzeta mu je desna strana tijela u potpunosti, koristi pelene, oduzet glas, jednina komunikacija s okolinom pomicanjem lijeve ruke i davanje signala očima. Za higijenu i hranjenje brine se njegova supruga Antonija.
Ono najgore što bi se moglo dogoditi je da Branimir izgubi sposobnost disanja i žvakanja te padne u komu i godinama vegetira ili umre.

U cijeloj situaciji najteže je djeci koja teško podnose gledajući oca u tom stanju.
E, 8.r. ima niz oboljenja: boluje od usporenog rada štitnjače (Hipotireoza), zbog različitih ortopedskih oboljenja nosi ortopedske uloške koje roditelji sami financiraju, boluje također od astigmatizma te ima alergijske reakcije na još neutvrđene namirnice. Zbog situacije kod kuće najradije vrijeme provodi vani, a svoje osjećaje potiskuje i o tome ni sa kim ne razgovara.
L, 7.r. također boluje od astigmatizma, a u zadnje je vrijeme poprilično agresivan. Svoje emocije potiskuje do trenutka kada pukne te onda počne nekontrolirano vrištati i neutješno plakati.
T, 3.r. ima poremećaj prehrane, a od očeve 1. operacije svaku noć mjesečari.
Tako mali, a toliko veliki problemi u njihovom malom svijetu. Nikada nisu upoznati s dječjim svijetom jer se već tri godine bore za život svog oca.
Ne dajmo im da izgube siguran dom nad glavom, dragi prijatelji, pomozimo im.
Samo 1 vaša kuna može ovoj divnoj obitelji puno značiti.
Vratimo im mir u srce i prekrižimo njihov svakodnevni strah od gubitka kuće.

Udruga hrvatskih brojnih obitelji 8+ pokrenula je humanitarnu akciju pod nazivom
'' ZA SIGURAN DOM '' koja se održava od 1.5.2017. do 31.7.2017.
Novčana sredstva prikupljaju se na posebnom računu:
HR94 2340 0091 5108 5540 5 otvoren u PBZ banci.

Udruga je osigurala humanitarni broj 060/991-991 (Operator usluge: IT Jedan d.o.o., 072/700-700 )
pomoću kojeg se može donirati 6,25kn/poziv (PDV uključen).

U slučaju da ne možete pomoći novčano, molimo Vas pomolite se za ovu divnu obitelj.

Hvala Vam od srca!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!