Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
Polazak
(subota) 10:00
Dužina rute
30 km
Polazna lokacija
Mostar, ispred M-bike shopa
Kotizacija
40 kn
Broj pregleda
28+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

MTB izlet na Podveležje

Udruženje brdskih biciklista MTBA poziva članove, simaptizere i sve ostale na MTB izlet dana 6.5.2017. (subota) na Podveležje oznad Mostara.
Cilj vožnje je pokretanje akcije za prikljupljanje nedostajućih sredstava za dovršetak obnove MTB/planinarskog doma na Fortici. Akcija je zamišnjena na pricipu tombole uz minimalnu kotizaciju od 10KM. Maksimalni iznos nije određen, a svi donatori će u znak zahvalnosti biti trajno evidentirani na odgovarajući način.

Vrijedne nagrade za sretne učesnike tombole je obezbijedio M-bike shop (kacige, dva brzinomjera kao i druge nagrade u aranžmanu organizatora)

Podsjetimo, na Fortici su u tijeku građevinski radovi na uređenju ruševnog objekta koji će služiti kao planinski dom brdsko-biciklističkog udruženja, a koje će postati mjesto okupljanja i ostalih rekreativaca, kao i svih ljubitelja prirode. Osim doma, Udruženje je pokrenulo inicijativu za uređenjem rekreativnog parka Fortica s obzirom na sve sadržaje koji već postoje, ali i na potencijale koje to područje ima.Više o ovom projektu se već pisalo u medijima http://www.bljesak.info/rubrika/lifestyle/clanak/uredenje-doma-volonterske-akcije-na-fortici/194040 i http://m-kvadrat.ba/udruzenje-mtba-iz-mostara-ureduje-rekreativni-park-na-fortici/

Mjesto polaska:

Sarajevo, benzinska pumpa Braća Mujić (Stup) 6.5.2017. u 8,00 sati

Mostar, ispred M-bike shopa (odvajanje sa magistralnog puta M17 prema Podveležju) 6.5.2017. u 10:00

Dužina ture je oko 30km sa 1000m visinskog uspona i tehnički je zahtjevna na spustu.

Uspon je planiran asfaltnim putem iz Mostara do novog planinarskog doma na Fortici.
Sa Fortice bi se u povratku vozio makadamski spust po kamenjaru prema Gnojnicama.
Alternativno, manje spremni vozači imaju opciju povratka istim lakšim putem nazad.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!