Polazak
(petak) 09:00
Dužina rute
10 km
Polazna lokacija
Sarajevo, ispred Katedrale “Srca Isusova”
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
93+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

4. Međunarodna biciklijada Marija Zvijezda - Sarajevo

"Kristov Stol" - Misijska Europska Inicijativa sa sjedištem u Zagrebu od 2. do 7. svibnja 2017. organizirati će 4. Međunarodnu biciklijadu prema Banja Luci i to iz sedam smjerova - gradova i marijanskih svetišta u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini koja je pohodio sveti Ivan Pavao II: Aljmaš, Marija Bistrica, Trsat, Zadar, Solin, Dubrovnik i Sarajevo. Sudjelovati će više od 50 biciklista iz nekoliko biciklističkih klubova iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji će biciklirati pod geslom “Prečisto Srce Marijino, budi naša vodilja!", a s ciljem obilježavanja jubileja 100. godišnjice fatimskih ukazanja – 1917., 35.godišnjice Papina zahvalnog hodočašća u Fatimu - 1982. i 20. godišnjice Papina pastoralnog posjeta Sarajevu pod geslom "S vama smo"!

Susret biciklista iz svih smjerova planiran je u Banja Luci, 6. svibnja 2017. predveče uz doček biciklista u Banjalučkoj biskupiji, druženje s biskupom dr. Franjom Komaricom i domaćinima. Sutradan, 7. svibnja 2017. planirana je sveta misa u banjalučkoj katedrali koju će slaviti kardinal Peter Turkson, predsjednik komisije “Justitia et pax”, druženje s kardinalom i biskupom Komaricom i završni blagoslov.

Grupa biciklista koja će na putu prema Banja Luci biciklirati iz smjera Dubrovnika i Metkovića proći će kroz Sarajevo 4. i 5. svibnja. Time će sudionici biciklijade podsjetiti na 20. godišnjicu Papina pastoralnog posjeta Sarajevu.

Stoga vas pozivamo da zajedno ispratimo bicikliste iz Sarajeva 5. svibnja u 9:00 ispred Katedrale “Srca Isusova” i tako posvjedočimo da Sarajlije nisu zaboravile iskrenog prijatelja Bosne i Hercegovine Papu Ivana Pavla II koji je 12. i 13. travnja 1997. godine boravio u ratom napaćenom i razrušenom Sarajevu te blagoslovio sve ljude u BiH, pozvavši ih na trajno zalaganje za mir na ovim prostorima.

O programu biciklijade i svim detaljima na www.kristov-stol.hr ili na telefon 061 163 792.

Potrebno je da sa svojim dvotočkašem ili bez njega dođete ispred Katedrale u navedeni datum i vrijeme.

Ko nema biciklo, na raspolaganju će mu biti besplatan Nextbike.

Zajedno ćemo voziti od Katedrale, preko Markala, ulice Maršala Tita do Zemaljskog muzeja gdje će svi koji iznajme Nextbike isti tu ostaviti, a grupa biciklista će nastaviti svoj put u Banja Luku.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!