Polazak
(subota) 09:00
Dužina rute
25 km
Polazna lokacija
Pitomača, ispred šatora u centru
Kotizacija
1,33
Broj pregleda
351+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Pitomačka biciklijada 2017.

Biciklijada se vozi na tri staze koje su bitno različite po vrsti i zahtjevnosti.

ZELENA STAZA- Dinjevac-Grabrovnica-Mala i Velika Črešnjevica-Sedlarica- Otrovanec (Zelena staza je namijenjena početnicima i rekreativcima. Mogu je voziti svi od 7 do 77. Podloga je asfalt i nema skoro nikakvih strmina. Često se staje i odmara i u njoj sudjeluje puno djece u pratnji roditelja, djedova i baki. Dužina 25 km.)

PLAVA STAZA- Dravski most-Starogradački Marof-Stari Gradac-Turnašica-Sedlarica-Otrovanec (Plava staza je nešto zahtjevnija. Vozi se dijelom asfaltom(cca60%),a dijelom tvrdima makadamom. Ima nekoliko većih uzbrdica no ne predstavlja problem za odvoziti svima koji se bave rekreativnom vožnjom biciklom. Dužina 32 km)

CRVENA STAZA- vožnja Bilogorom-zahtjevna staza (osobe mlađe od 15 godina na crvenu stazu mogu ići samo uz pratnju) (Crvena staza je najzahtjevnija staza. Dijelom se vozi kroz naselja po asfaltu a najzahtjevniji dio je BBS (Bilogorska Biciklistička Staza) koji se sastoji od makadamskog uspona po dijelu Bilogore i spusta natrag prema naselju Sedlarica. Staza nije extremno zahtjevna ali je potrebna određena fizička pripremljenost za savladati je. Naravno da se dio BBS-a može i propješačiti a ostali dio staze najnormalnije odvoziti po asfaltu. Dužina 37 km)


Na sve tri staze osigurana je policijska pratnja i osiguranje staze

Osigurali smo za Vas prigodnu majicu, hranu i piće !!!

Preporučeno nošenje zaštitne kacige-posebno mlađima od 15 godina

Sudjelovanje na vlastitu odgovornost.

Prijaviti se možete do 03.06.2017. na kiosku Vrabac

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!