Polazak
(nedjelja) 14:30
Dužina rute
21 km
Polazna lokacija
Sinj, Šetalištu Alojzija Stepinca
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
102+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

1. "Obiteljska biciklijada" Sinj

U nedjelju 23. 04.2017. na Mali Uskrs, u Sinju će se upriličiti 1. „Obiteljska biciklijada“, na koju Vas ovim putem sve pozivamo!

Okupljanje će započetiu 14.00h na Šetalištu Alojzija Stepinca odakle je u 14.30h najavljen i početak biciklijade.

„Obiteljsku biciklijadu“ i prigodno druženje organiziraju Grad Sinj, Turistička zajednica grada Sinja, Biciklistički klub Kamešnica - Otok i Biciklistički klub Vlaji - Sinj.

Ruta “obiteljske biciklijade”, dužine cca 21 km i s malom visinskom razlikom, prilagođena je svim vrstama rekreativaca na MTB ili trekking biciklama.

Ipak, poželjno bi bilo nositi biciklističke kacige.

Okupljanje i start biciklijade biti će u samom centru grada pored crkve naše zaštitnice Čudotvorne Gospe Sinjske.

Na istom mjestu,nakon lagane vožnje našim prelijepim krajolikom te razgledavanja znamenitosti Cetinske krajine, biti će i kraj biciklijade.

Organizatori su za sve sudionike pripremili službene majice,broj sudionika za bicikle, vodu, obrok po završetku i naravno, ugodno druženje u prijateljskom ozračju, a sve u svrhu turističke promocije našeg kraja, biciklističkih staza, kulturnih i prirodnih znamenitosti te osvještavanja pučanstva na važnost bavljenja sportom!

Naglasak stavljamo na one najmlađe i njihovo uključivanje u sport i zdrav način života, a sukladno tome uključivanje istih u promet u kojem je potrebno poštovati određena pravila.

Kako smo na biciklima svi aktivni sudionici u prometu, važnost ove biciklijade vidimo i u tome što ćemo proći najfrekventnijim dionicama za nas sportaše i ukazati na određene nedostatke u prometnoj povezanosti.

Osim ukazivanja na nedostatke i opasnosti na tim dionicama,prvenstveno na relaciji grad Sinj – Piket – Kerep, nastojat ćemo barem malo osvijestiti ostale sudionike u prometu na povećani oprez i veću koncentraciju na samu vožnju, posebno u skoro vrijeme kada se na spomenutim dionicama svakodnevno očekuje veliki broj sportaša i rekreativaca!

Start i cilj biciklijade postavljen je u samom centru grada pa ćemo tako sve sudionike provesti kroz najveće znamenitosti grada Sinja. Osim spomenutih dionica, laganom vožnjom,proći ćemo uz obalu naše rijeke Cetine,pored našeg vodocrpilišta na Kosincu, čime će biciklijada dobiti i onaj jako važan ekološki aspekt!

Školski praznici, obiteljski blagdani, proslava najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa te otvaranje biciklističke sezone, samo su neki od razloga da se vidimo u iduću nedjelju! Nadamo se u velikom broju!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!