Polazak
(ponedjeljak) 00:01
Trajanje
31 dana
Polazna lokacija
Zagreb (grad), svatko od svoje kuće
Kotizacija
- - - -
Organizator kontakt
Broj pregleda
560+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Europski biciklistički izazov - ECC2017

Europski biciklistički izazov je najveće urbano ekipno natjecanje građana koje se održava svake godine od 1. do 31. svibnja.

Grad Zagreb natječe se i ove godine u Europskom biciklističkom izazovu sloganom Vozim za Zagreb, vozim za sebe!.

Dodatnu notu cijelom projektu daje partner Hrvatska poštanska banka koja će za svaki prijeđeni kilometar u sklopu izazova donirati jednu kunu na tekući račun naših posebnih ambasadora ovogodišnjeg izazova, maturanata koji ove godine izlaze iz programa alternativne skrbi Dječjeg doma u Nazorovoj te počinju samostalni život.


Pravila

1. Natjecanje Europski Biciklistički Izazov 2017 – ECC2017 održava se od 1. do 31. svibnja 2017 .

2. Izazovu se možete pridružiti do 31. svibnja.

3. Pridružite se ekipi svog grada i tijekom svibnja pratite svoje vožnje biciklom pomoću besplatne aplikacije Naviki ( http://www.cyclingchallenge.eu/hr/naviki ) – opis važećih vožnji naveden je pod točkom 7, 8, 9.

4. Ako nemate pametni telefon, možete ručno unijeti svoja putovanja biciklom. U svakom slučaju ručno možete unijeti do 6 putovanja dnevno.

5. Ako se pridružite natjecanju ECC2017 nakon 1. svibnja, možete unijeti vožnje iz prethodnih dana.

6. Sve vrste bicikla su dopuštene – vlastiti ili iznajmljeni bicikl, dijeljenje bicikla, električni bicikli, teretni bicikl, itd

7. Sva putovanjima biciklom se prihvaćaju pod uvjetom da bicikl koristite kao prijevozno sredstvo. Na primjer, putovanja do i od radnog mjesta ili u školu, kupovinu, u posjet prijateljima, odlazak u kino ili na bazen.

8. Sportske aktivnosti nisu dopuštene.

9. Putovanja s prosječnom brzinom većom od 30 km/s, a maksimalna brzina veća od 45 km/s ne vrijede za izazov, niti za gradsku rang ljestvicu već samo za statističku rang-ljestvicu. Isto se odnosi i na putovanja duža od 35 km.

10. Gradskoj ekipi se možete pridružiti ako živite u gradu ili ste na putovanju u/iz/kroz grad.

11. Na „gradskoj rang-ljestvici” računaju se samo putovanja napravljena unutar granica. Na „statističkoj ljestvici” računat će se svi kilometri bilo kojeg putovanja.

12. Moguće je pridružiti se samo jednoj gradskoj ekipi.

13. Moguće je pridružiti se podekipi za svaku kategoriju (tvrtke, škole, grupe).

14. Jedine dvije službene rang-ljestvice su: „gradska rang-ljestvica” i „rang-ljestvica najboljeg biciklističkog grada”. Sve ostale ljestvice imaju samo statističko značenje.


Prošle godine tijekom svibnja u Zagrebu je 894 građana preuzelo besplatnu aplikaciju za mobitel u sklopu Europskog biciklističkog izazova te je u mjesec dana zabilježeno 42.585 prijeđenih kilometara i pritom ušteđeno 8602 kg CO2. Ove godine Zagreb treći put kreće u utrku za još bolji plasman u ovom hvalevrijednom projektu.

Europski biciklistički izazov je program koji je pokrenuo Grad Bologna radi natjecanja europskih gradova u poticanju građana na svakodnevno korištenje bicikla u kretanju gradom. Cilj je smanjiti udjel CO2 u zraku u europskim gradovima tako da se promijene uobičajeni načini kretanja gradom. Tijekom svibnja 2016. godine 45.911 građana iz 52 europska grada ukupno je odvozilo 3.969.581 kilometar promovirajući bicikliranje kao najzdraviji i najčišći oblik prijevoza, a Zagreb se pozicionirao na 24. mjesto.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!