Polazak
(subota) 07:00
Dužina rute
216 km
Polazna lokacija
Zadar, ispred hotela Porto
Kotizacija
9,29
Organizator kontakt
Broj pregleda
108+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

BRM 200 km 4 mosta – Zadar 2017.

Kao i zadnjih nekoliko godina i ovu kalendarsku godinu nastavljamo tamo gdje smo stali prošle godine. Sezonu otvaramo brevetom sa startom i ciljom u Zadru, u subotu 01.04.2017 ispred hotela Porto sa startom u 7 sati. Nakon odvoženih 216 kilometara nalazimo se na istom mjestu.

Ovogodišnje izdanje 4 mosta je malo drugačije nego prošlih godina, osim što smo izbacili Paški i Maslenički most, obrnuli smo i smjer vožnje. Kako mosta moraju biti 4, a u Zadarskoj okolici mostova ne nedostaje, zadovoljili smo formu ubacivši u računicu Murterski i Skradinski most.

Nakon starta ispred hotela Porto krećemo na lagano zagrijavanje Jadranskom magistralom koja nas vodi obalom prema mostu u mjestu Tisno koji povezuje otok Murter sa kopnom, na kojemu se ujedno nalazi i prva kontrolna točka na kojoj ćete se slikati i sami upisati vrijeme dolaska u vaš breveto karton. Ako prilikom dolaska u Tisno naletite na most koji gleda u nebo nedajte se zbuniti, most se diže u 9:00 a spušta u 9:30 i za slikanje nije potrebno preći na drugu stranu.

Nakon slikanja okrećemo se i prolazimo kroz mjesta Tribunj i Vodice, prelazimo preko Šibenskom mosta i nekoliko kilometara kasnije skrećemo prema Šibeniku do druge kontrolne točke koja se nalazi u Iljadica-Rapo bike centru.

Napuštajući Šibenik na putu prema Skradinu dolazimo i do prvog kraćeg uspona, i odmah nakon toga spuštamo se u Skradin tj. Na treću kontrolnu točku, Skradinski most, na kojemu se opet treba slikati i upisati vrijeme dolaska u karton.

Iz Skradina prema Benkovcu vodi nas vijugava cesta koja se lagano penje sve do Bribirskih mostina. Sam kraj je slabije naseljen ali ništa manje lijep i zanimljiv od ostatka rute. Prolazimo Kroz Benkovac, i dolazimo do Zemunika doljnjeg, gdje skrećemo desno i zaobilazimo Zadar na putu prema Ninu. Nakon nina slijedi četvrta kontrolna točka Virski most, na kojem se zadnji puta slikamo i upisujemo vrijeme u karton. Od Virskog mosta krećemo natrag kroz Privlaku, nakon koje se uključujemo na biciklističku stazu koja nas vodi sve do Zadra. U hotelu Porto nas očekuje večera i lijepo druženje, upoznavanje sa novim kolegama i prepričavanja neto završenog breveta.

Nadamo se da će nam vrijeme biti naklonjeno i da će nas malo maziti. Bure bi trebale ostati u ožujku a dan je već debelo uznapredovao pa sporiji randonneuri neće trebati paliti svjetla. Sama ruta je cijelim putem ravna sa manjim usponima oko Šibenika i Skradina.

U hotelu Porto su nam osim večere ponudili i smještaj po povoljnijim cijenama. Kontakt za rezervacije: 023 292 337 ili na email: prodaja@hotel-porto.hr, uz napomenu da je riječ o sudionicima breveta Randonneurs Croatie

U koliko se za isti odlučite prilikom rezervacije napomenite da dolazite na breveto.

Breveto je ograničen na 13 sati i 30 min, pa ćemo u hotelu Porto dežurati do 20:30.

Uz ispravan bicikl, obavezna je kaciga, reflektirajući prsluk, prednje bijelo i zadnje crveno svjetlo. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje i rezervna zračnica.

Prijave

– Startna pristojba iznosi 70 kuna. Po uspješnom završetku breveta možete naručiti komemorativnu medalju (70 kuna). Prijaviti se, i po potrebi odjaviti, možete do četvrtka, 30.03.2017, u ponoć. U prijavi navedite vaše ime i prezime, poštansku adresu, godinu rođenja, e-mail adresu i broj mobitela na koji vas možemo kontaktirati tijekom breveta.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!