Polazak
(četvrtak) 09:00
Trajanje
4 dana
Dužina rute
444 km
Polazna lokacija
Maribor, Trg Leona Štuklja
Kotizacija
215,01
Organizator kontakt
Broj pregleda
359+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Biciklom od Maribora do Beograda – »od grada na Dravi do grada na Dunavu i Savi«

Termin: 18. 5. – 21.5. 2017

Športno kolesarjenje od Maribora do Beograda. Štiri dnevi druženja in štiri etape od mesta na Dravi do mesta na sotočju Donave in Save.

S spremljevalnim vozilom in posadko se bomo podali na okoli 560 km dolgo potovanje proti Beogradu.

Kolesarili bomo povprečno 140-150 km /dan, v prijetnem tempu in po nekoliko razgibanem začetnem dnevu, vozili bolj ali manj po ravninah Slavonije, Baranje, Srema ...

Potovali bomo po asfaltirani trasi, regionalne ceste in sekundarne ceste, kjer poteka normalen cestni promet, ceste so ponekod slabše kvalitete.

Trajanje : 4 dni
Cena na osebo : 215,00 €

Težavnost: srednje zahtevno, večinoma ravninsko cestno kolesarjenje. Možnost prekinitve - avtobusni prevoz v cilj!

Primerno za ? Program potovanja je namenjen različno treniranim rekreativnim kolesarjem, ki lahko v manjši skupini prevozijo dnevne razdalje do 150 km. Potovanje je organizirano tako, da se lahko pridružite tudi vsi tisti, ki bi želeli prekolesariti le del dnevnih etap. Z nami bo ves čas tudi avtobus. Voznik vas bo z veseljem sprejel na krov.


Kako bomo kolesarili? Povprečno hitrost bomo prilagodili, primerna bo za vsakogar. Na poti bomo napravili krajše postanke na vsaki dnevni etapi, si privoščili prigrizek. Potovanje ni tekmovanje, gre za druženje in uživanje v spoznavanju novih krajev in novih doživetij na kolesu. Obvezna je uporaba čelade in med vožnjo upoštevanje cestno prometnih predpisov. Vozili bomo v manjših skupinicah, vendar na vidni razdalji med le –temi.

PROGRAM IN KRATEK OPIS ETAP:

4 ETAPE V 4 DNEH – OD MARIBORA DO BEOGRADA

1.Maribor – Ivanič Grad (Hrv.) 149 km, 320 m v vzponu, asfalt, nekaj daljših vzponov

Ta dan nas čaka simbolični štart (z ovekovečenjem – fotografijo reporterja Večera) na trgu Leona Štuklja ob 09.00 uri. (pred tem bomo odložili osebno prtljago na parkirišču za avtobuse – severna stran Mariborskega gradu) Nadaljevanje poti v smeri Dravsko polje – Ptuj – prehod na Hrvaško in smer Varaždin in smer jug proti cilju v Ivanič Gradu. Nastanitev, prosto, nočitev.

2.Ivanič Grad – Slavonski Brod 158 km, 200 m v vzponu, asfalt, pretežno ravninsko

Zajtrk. Najdaljša etapa je seveda precej ravninska, pelje nas skozi mesta Popovača, Kutina, Novska, severno od toka reke Save ob Bilogori in parku Papuk v Slavonski Brod. Hotel je na jugozahodnem obrobju.

3.Slavonski Brod – Bačka Palanka 137 km, 260 m v vzponu, asfalt, pretežno ravninsko

Zajtrk. Etapa je nekoliko krajša , pretežno ravninska. Podamo se v smeri Strizivojne, Mikanovcev in Vinkovcev, nadaljujemo po poti v Vukovar in ob toku reke Donave v smeri Vukovar – Ilok. Tod prečimo reko Donavo in pridemo na cilj v Bačko Palanko. Nastanitev, prosto, nočitev.

4.Bačka Palanka – Beograd 130 km, 240 m v vzponu, asfalt, pretežno ravninsko

Zajtrk. Vožnja po nekoliko bolj prometni regiji mimo prestolnice Vojvodine – Novi Sad, s smeri Sremskih Karlovcev, nato pa po ravnicah v smeri reke Donave, mimo letališča Batajnica in skozi Novi Beograd do glavnega mesta Srbije. Cilj – središče Beograda – parkirišče za avtobus na hribu Kalemegdan - na mestu, kjer se rodil Beograd. Po pripravi prtljage bomo imeli na voljo prosti čas za kosilo in počitek. Ob dogovorjeni uri sledi prevoz z avtobusom v smeri Rume, prehod meje in nadaljevanje po Hrvaški mimo Zagreba, ter v Sloveniji do Maribora. (op. Potniki iz Ptuja boste lahko izstopili v mestu Ptuj). Predviden povratek je v poznih nočnih urah iz nedelje , dne 21.5 na ponedeljek 22.5.

Sprememba etape - ovire: pozor, zaradi morebitnih del na cesti in drugih možnih ovir, se lahko trasa tudi spremeni

Prevoz prtljage - organizirano spremljevalno vozilo. Vozilo bo vozilo v nekaj kilometrskem zaledju, koder to omogoča teren in klasifikacija cest. Sicer bomo določili točke srečanja. V primeru potrebe nas bo dohitelo – odlaganje oblek, oskrba s pijačo. Kljub temu, svetujemo da ob pričetku ture poskrbite za vso potrebno opremo in obleko.

Prevoz koles: za prevoz koles bo na voljo profesionalna kolesarska prikolica. Ne potrebujete nobene dodatne opreme za transport.


Cena:

215,00 € - pri najmanj 18 potnikih

228,00 € - pri najmanj 16 potnikih

243,00 € - pri najmanj 14 potnikih


Število potnikov je omejeno. V primeru posebnega zanimanja, bomo potovanje poskusili razpisati v dodatnem terminu.

Cena vključuje: nastanitev v hotelih po programu na osnovi 3 nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi (Ivanič Grad***, Slavonski Brod****, Bačka Palanka***, spremstvo mini avtobusa in pokrite prikolice za prevoz prtljage in osebnih potrebščin po celotni trasi, ter za povratek iz Beograda v Maribor po zaključku ture,, asistenta organizatorja/lic. turistični spremljevalec, stroške organizacije, osnovno nezgodno zavarovanje, darilce za vsakega kolesarja DDV.

Cena ne vključuje: - večerje v hotelih – po želji posameznika, pijače in osebnih stroškov

Odstopnina: Zavarovanje morebitne odpovedi znaša 4,045% od celotne vrednosti celotnega aranžmaja, na željo stranke , plačljivo ob prijavi.

Enoposteljna soba: doplačilo 60 € - omejeno!


KOLESARSKA NASTANITEV: nastanitev kolesarjev je predvidena v dvoposteljnih sobah. Listo potnikov pripravi organizator, vljudno prosimo za razumevanje. Če boste želeli izbrati sopotnika, prosimo, da uredite skupno prijavo – oziroma nas obvestite.

VARNOST: Kolesarite na lastno odgovornost. Dolžni ste se ravnati cestno prometnih predpisov. Kolesarjenje v veliki skupini ni dovoljeno – zato se razdelimo v manjše skupine sledeče si v vidni razdalji.

Oprema, pripomočki: Priskrbite si primerne pripravke za energijsko- izotonične napitke med potjo (2 x 0,5 l /dan), kakšno energijsko ploščico ali dve za vsak dan kolesarjenja. Na pot vzemite tudi opremo za primer dežja (vetrovka, hlače), set za krpanje zračnic in rezervni zračnici, mini tlačilko, morda še mini blatnik za pod sedež (»ass saver«). Ker bomo imeli pri sebi dokumente, prosimo da poskrbite za vodo tesnost /PVC vrečko. Ne bo narobe, če boste uporabili tudi kak mini-kolesarski nahrbtnik.

Večerje, kosila: v hotelih nudijo možnost večerje po naročilu. Tekom kolesarjenja bomo napravili postanke za osvežitev, morda tudi kako lažje kosilo. Kolesarji veste, da pretiran enkraten vnos hrane, med dolgo turo seveda ni priporočljiv.

Rok prijave: 25. 3. Ob prijavi potniki plačajo aro v višini 100 € in stroške prijavnine (10 € za izdan voucher, ne glede na število oseb)

Zavarovanje rizika odpovedi: 4,045 % od vrednosti potovanja. Plačljivo samo istočasno s prijavo

Splošni pogoji so sestavni del programa

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!