Polazak
(nedjelja) 16:00
Dužina rute
10 km
Polazna lokacija
Zagreb, Tehnički muzej
Kotizacija
- - - -
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
238+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Break Free kritična masa - klimi ima spasa!

Pozivamo vas da se pridružite prvom velikom klimatskom prosvjedu u Hrvatskoj, kritičnoj masi koja otvara niz nenasilnih akcija, događanja i okupljanja u više od 40 zemalja i na 6 kontinenata!

Kritičnom masom u Zagrebu započinje ovogodišnji globalni val mirnih prosvjeda protiv fosilnih goriva i njima uzrokovanih klimatskih promjena. Sindikat biciklista, Greenpeace Hrvatska i Zelena akcija / FoE Croatia pozivaju građane i građanke, udruge i inicijative, da se pridruže svjetskom pokretu “Break Free from Fossil Fuels”. Vlade i korporacije i dalje dozvoljavaju korištenje fosilnih goriva koja uzrokuju promjenu klime, zagađuju okoliš, štete zdravlju i dovode do kršenja ljudskih prava. Tražimo hitan prijelaz s ugljena, nafte i plina na 100% obnovljive izvore energije i u skladu s time, donošenje kvalitetne strategije niskougljičnog razvoja RH.

Krećemo iz dvorišta Tehničkog muzeja, gdje se održava izložba Futurama Redux - Urban Mobility After Cars & Oil, a završavamo na nasipu uz Klub Močvara gdje nas čeka ugodno nedjeljno popodnevno druženje i glazbeni program.

Vožnjom bicikla dajemo primjer kako se živi i kreće na održiv način. Pokažimo svijetu da nas je puno! Pozovite prijatelje, roditelje, dječicu i kućne ljubimce i pridružite nam se na još jednoj kritičnoj masi!

Tehnički muzej Nikola Tesla, nedjelja 12. ožujka, 16h. Vidimo se!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!