Polazak
(nedjelja) 08:00
Dužina rute
44 km
Polazna lokacija
Virovitica, kod Zagrebačke banke
Kotizacija
7,96
Facebook
Organizator kontakt
Broj pregleda
551+
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

MTB biciklijada "Zelana blaga Bilogore"

OTVARAMO NOVU SEZONU SA NOVOM BICIKLIJADOM!!! :)
Pridružite nam se na MTB biciklijadi "Zelena blaga Bilogore" u organizaciji turističke zajednice Bjelovarsko bilogorske županije, imanja Vila Bilogore i portala za promociju cikloturizma Nippy Adventures koja će se održati 09.04.2017g!!!

Okupljanje za vožnju brdsko biciklističke rute brdima Bilogore biti će u 10h na imanju Vila Bilogore (Mala Dapčevica, HR-43290 Grubišno Polje), a organizirani dolazak na imanje biti će iz centra Virovitice (ispred zagrebačke banke) sa polaskom u 8h.

Kotizacija za biciklijadu i za sva ostala događanja koja će biti organizirana na imanju Vila Bilogore je 60kn.

U sklopu biciklijade otvoriti ćemo novu pješačko - biciklističku stazu "Vilinska staza" koja ide oko imanja Vila Bilogore.

No biciklijada nije sve, ovaj događaj je puno više od same biciklijade. Želite li saznati zašto je Bilogora kao stvorena za cikloturizam pridružite nam se 09.04. i otkrite sami.
Naime po dolasku na imanje, prije nego što krenemo na vožnju, biti će poslužen tradicionalni Bilogorski doručak. Biti će tu domaćeg kruha iz krušne peći, čvaraka, slanine, kobasice, sira škripavca i još par delicija. Onako malo da skupimo energije prije vožnje ;)
A po povratku sa vožnje, za ručak, probati ćemo tradicionalni juneći gulaš sa domaćim rezancima. Onako malo da povratimo energiju nakon vožnje ;).

No to nije sve.
Na imanju ćete moći degustirati i po želji kupiti proizvode nekoliko OPG-a koje će nam tamo prezentirati svoju ponudu. Biti će tu meda, sira i malinovog vina i još koje čega. A predstaviti će nam se i jedna etno kuća.

No ni to nije sve.
Želite li se možda okušati u jahanju konja ili streljaštvu? I to ćete moći probati ako dođete na biciklijadu. (Nisam baš siguran da će nam dozvoliti oboje u isto vrijeme, e to bi bilo ludo ;) hehehe )

No ni to nije sve.
Za kraj, organizirati ćemo malu tombolu i podijeliti par poklona sretnim dobitnicima za dugo sjećanje.

Znači želite li sudjelovati u ovoj jedinstvenoj biciklijadi možete doći u Viroviticu u 8.00 na zajednički polazak prema imanju Vile Bilogore ili možete doći direktno na imanje u 10.00h i poslije doručka krenuti na MTB vožnju.

Važno je napomenuti da je svatko dobrodošao na druženje u Vili, kakav god bicikl imali i u bilo kakvoj kondiciji bili možete se doći družiti sa nama na imanju ali ako želite sudjelovati na brdskoj vožnji biti će vam potreban solidan brdski bicikl i dobra kondicija. Brdsko biciklistička ruta dugačka je 44km, skoro sve je makadamska vožnja i ima poprilično uspona. Zato prosudite sami dali imate dovoljno dobar bicikl i kondiciju za takvu vožnju.

Ukratko rečeno na biciklijadi možete sudjelovati na tri načina:
1. Možete doći u Viroviticu i odvesti se sa nama do Vile Bilogore na druženje (18km, skoro sve cesta osim 1,5km od ceste do imanja)
2. Možete doći direktno na imanje i odvesti brdsko-biciklističku rutu od 44km (skoro sve makadam sa dosta uspona)
3. Ili ako ste u dobroj kondiciji, neustrašivi i odvažni ;) doći na okupljanje u Viroviticu i odvesti cijelu turu biciklijade (ukupno oko 80km, 44km makadama, ostatak asfalt i sa dosta uspona)

SATNICA BICIKLIJADE
08.00 - okupljane u centru Virovitice kod Zagrebačke banke.
08.30 - polazak na vožnju prema Maloj Dapčevici na imanje Vila Bilogore (18km)
09.30 - dolazak na imanje
10.00 - okupljanje cijele ekipe, doručak, degustacije...
11.00 - polazak na MTB vožnju brdima Bilogore (44km)
14.00 - povratak sa vožnje na imanje Vila Bilogore (ručak, slobodne aktivnosti, tombola, druženje...)
17.00 - polazak prema Virovitici
18.00 - dolazak u Viroviticu i kraj biciklijade

ruta: https://www.bikemap.net/en/route/3881785-mtb-biciklijada-zelana-blaga-bilogore/

TEHNIČKE STVARI U VEZI BICIKLIJADE.
Kotizacija za biciklijadu je 60kn u koju ulazi doručak, ručak, degustacija, učestvovanje u tomboli.

Kao valjana prijava na biciklijadu smatra se uplata kotizacije od 60 kn na račun IBAN: HR5323600003241369652 na ime Branka Rekić sa naznakom „za biciklijadu“, i slanje kopije te uplate na email adresu info@nippyadventures.com
Što znači da se prijava na ovom Facebook događaju smatra samo znakom namjere da ćete se pridružiti, ali nije dovoljna kao pravovaljana prijava na biciklijadu.

Kaciga je obavezna za sve sudionike mlađe od 16 godina, a ostalima se preporučuje.
Kao sudionici u prometu obratite posebnu pozornost na vlastitu sigurnost kao i na sigurnost ostalih sudionika biciklijade i svih drugih sudionika u prometu.

SVI SUDIONICI VOZE NA VLASTITU ODGOVORNOST. Organizatori ne snose nikakvu odgovornost za bilo kakve nesretne slučajeve tijekom biciklijade niti za djela učinjena od strane vozača prema trećim osobama. Pravo sudjelovanja na biciklijadi ima onaj koji posjeduje tehnički ispravan bicikl i PRIHVAĆA UVIJETE OSLOBAĐANJA OD ODGOVORNOSTI.

Organizatori biciklijade: Turistička zajednice Bjelovarsko - bilogorske županije, imanje Vila Bilogore i portal za promicanje cikloturizma Nippy Adventures.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!